Yaşam

Yeşille beyazı buluşturan Eğriçimen Yaylası doğaseverlerin gözdesi

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yemyeşil doğası, ak pak havası ve dargın suları ile doğaseverlerin vazgeçilmezleri ortada arazi düzlük Eğriçimen Yaylası, seyrine bıkılmayan kış manzarasıyla da dikkat çekiyor.

Yeşille beyazı buluşturan Eğriçimen Yaylası doğaseverlerin gözdesi
27-02-2022 12:42
Sivas

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine kestirmece 17 kilometre uzaklıkta bulunan, adını ortasından kıvrılarak cari derenin etrafındaki çayırlardan düzlük yayla, çam ağaçlarının yeşil tonları ve rahim birleşmesiyle sunmuş olduğu saf güzellikleriyle görenleri namına fanatik bırakıyor.

Tahtadan mamul aşırı sayıda plato evinin de bulunduğu, yunak yazları sunmuş olduğu serinlik ve saf iyilikle aşırı sayıda ferdin yaşadığı Eğriçimen Yaylası, kışın değme görüşme ediliyor.

Her mevsimin ayrımlı güzellikler sunmuş olduğu yayla, hafta sonları kar üstünde korluk yakan, kızak kayanların elzem mekanları ortada arazi alıyor.

Yaz zamanında yaylada canlı Murat Fırat, AA muhabirine, Eğriçimen Yaylası'nın natür harikası müşterek arazi bulunduğunu söyledi.

Kış zamanında punt buldukça yaylayı görüşme ettiğini tamlayan Fırat, "Buranın kışın ayrı müşterek güzelliği mevcut ve şu anda 1 metreye benzeyen kar var. Vatandaşlarımızın gelmesi düşüncesince belediyemiz yollarımızı sürekli belirgin tutuluyor." dedi.

Fırat, yaylanın kırgınlık alaşağı etmek düşüncesince seçenek müşterek arazi bulunduğunu anlatım ederek, "25 yıla benzeyen Antalya'da kaldım fakat burada hayatta olgunlaşmak hakkıyla aşırı güzel. Çocukluğum buralarda geçti ve rastgele fırsatta buradayım." sanarak konuştu.

Eğriçimen Yaylası'nda mevcut göletlerin itici havanın etkisiyle buz tuttuğunu, bunun da yaylaya ayrı gösteriş kattığını dile getiren Fırat, şunları kaydetti:

"Eğriçimen Yaylası kıyak müşterek yer, burada 25 salname düzentileme hayatımın yorgunluğunu attım. Bu doğa güzelliğinin gelinip görülmesi lazım, bura Karadeniz yaylaları gibi. İklim şekilde da Karadeniz'e benzer. Sularımız soğuk, literatür ayrı müşterek güzelliği mevcut ve aşırı canlı olur. Her haliyle dört dörtlük müşterek yerdir, gelip görülmesini isteriz. Yeşilliğimiz bol, sularımız bol, havası güzel. Sabah insanoğlu dinlenmiş halde uyanıyor."

Fırat, kişilerin yazları yalan ve diken dutu özellikle edinmek gibi tabiatın nice nimetinden faydalandığını laflarına ekledi.

Hürol Özkahraman ise Eğriçimen Yaylası'nın senenin rastgele mevsimi dobra bulunduğunu söyledi.

Yaylada kar kalınlığının sabık yıllara uyarınca müşterek tomar bulunduğunu tamlayan Özkahraman, natür tutkunlarını Eğriçimen Yaylası'na çağırma etti.

Özkahraman, "İnsanlar ilkbahar ve yaz zamanında buraya geliyor. Kışın rastgele yan arı sili ve bembeyaz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?