Ekonomi

Yanan evladı düşüncesince icra ettiği karaltı kremiyle ihracata hazırlanıyor

Gaziantep'te canlı Berivan Kızılcık, kısaca 4 sene ilk adına kaynarca su dökülen kızının bedeninde dertli oluşmasının peşi sıra almış olduğu eğitimler kararı öz markasıyla ürettiği sabun ve kremleri, nice ildeki müşterilere ulaştırıyor.

Yanan evladı düşüncesince icra ettiği karaltı kremiyle ihracata hazırlanıyor
18-02-2022 11:56
Gaziantep

Gaziantep'te kaynak suyun kızının dair dökülmesinin peşi sıra nebati ürünlerden silüet dindiren krem hazırlayan Berivan Kızılcık, icra ettiği tetkikat ve almış olduğu eğitimlerle zat markasıyla sabun ve krem imal ederek bunları ülke dışına ihraç edecek bir duruma geldi.

Evli ve dü bebek anası Kızılcık, kestirmece 4 sene geçmiş 4 yaşındaki kızının dair ilçe kararı kaynak su döktü. Kızının göğsünde dertli izleri oluşması dair anne, çocuğunu doktora götürdü.

Doktorun kızının yeni yetmelik zamanına denli dertli izlerinin geçmeyeceğini tabir etmesi dair anne, nebati mahsulat üstünde emek vermek yaptı.

Kısa müddet içinde nebati verim ve yağlarla icra ettiği kremi kızının bedeninde oluşan yanıklar üstünde deneyen anne, müspet son aldı.

Bunun dair Kızılcık, nebati mahsulat dair eğitimler almaya başladı, kestirmece birlikte sene geçmiş de Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) içinde namına ilgili işlik oluşturdu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) yüzdelik 75 dayanak meydan ana Kızılcık, nebati ürünlerden icra ettiği krem ve sabunları zat markasıyla satmaya başladı.

"Amacım, insanoğlu sağlığına yardım sağlayacak mahsulat üretmek

Kızılcık, AA muhabirine, kızının başına mevrut fenomen sonra bu bölgede icraat hazırlamaya başladığını anlattı.

Hazırladığı mamüllerin Sağlık Bakanlığından musaddak bulunduğunu tamlayan Kızılcık, "Amacım, insanoğlu sağlığına yardım sağlayacak mahsulat üretmek. Özellikle silüet kremi üretiyorum. Nemlendirici kremler, serum, saç ihtimam yağları, ten tipine gereğince sabunlar üretiyorum. İnsanın ihtiyacına gereğince imalatlar yapıyoruz." dedi.

Ürettiği ürünlerinin satışını e-ticaret ve içtimai iletişim araçları hesaplarından gerçekleştirdiğini bildiren Kızılcık, "Ayrıca 9 ürünümü eczanelere gönderdim. Şu anda dış satım düşüncesince Kıbrıs, Katar ve İngiltere ile görüşmelerimiz var. Bu devletlere dekoratif verim gönderdim. Çok beğenildi. Şimdi ise ülke dışı sertifikalar hazırlıyorum. Yaklaşık 1,5 senedir da gösteriş merkezlerine ürünlerimi satıyorum. Markam tescillendi. Daha da iyi işler yapacağıma inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"İnsanlara katkım olsun istedim"

Tarih öğretmeni bulunduğunu özetleyen Kızılcık, "Mesleğimi isteyerek yapıyordum. Hiç kimesne çocuğunun yaralanmasını ve giderek bedeninde lekenin kalmasını istemez. O proses içinde elbette ki çocuğumun göğsünde yaranın olması benim düşüncesince çetin birlikte gidişat oldu. Çünkü yaraya ego bozukluk oldum. İleride bu durumun dava teşekkül edeceğini düşündüm. Ben de bu gidişat dair neler yapabilirim sanarak düşündüm. Bitkisel verim ve yağlarla açılan kremin çocuğumu iyileştirmesi dair ego de şahıslara katkım olsun istedim." sanarak konuştu.

Şu anda şişman üç markaya kesim sabun üretimi yaptığını dile getiren Kızılcık, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen karagülden sabunlar ürettiğini ve icra ettiği mamüllerin hiçbirinde kimyevi bap kullanmadığını kaydetti.

"Annem kremi sürdü dertli izleri geçti

Üzerine yunak su dökülen 8 yaşındaki Ecrin Kızılcık ise annesinin icra ettiği kremleri vücuduna sürdüğünü ve dertli izlerinin kaybolduğunu belirtti.

Annesinin bunun dair evde krem üretimine başladığını dile getiren Kızılcık, "Şimdi zat durumunda sabun ve kremler imal ederek menfaat sağlıyor." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?