Ekonomi

Yalova'daki şifalı kaplıcalar sabık sene sağlıksız milyon turist ağırladı

Yalova Termal Kaplıcaları İşletme Müdür Yardımcısı Gürbüzoğlu, "Oksijeni bol, suyunun ısısını baş döndürücü beğeniyorlar o nedenden dolayı de baş döndürücü yeğleme ediyorlar. Avrupa'dan da burayı yeğleme edenler baş döndürücü oluyor." dedi.

Yalova'daki şifalı kaplıcalar sabık sene sağlıksız milyon turist ağırladı
25-01-2022 12:55
Yalova

Türkiye'nin termal gezim merkezlerinden Yalova'nın şifalı kaplıca tesislerinde sabık sene kısaca 500 bin turist konakladı.

Doğayla iç içe devir eylemek isteyenlerin yeğleme etmiş olduğu Yalova, domestik ve ecnebi turistlere dört saat termal tatili etme olanağı sunuyor.

Kentte 5 bin döşek kapasiteli Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 17 tesis ile şehremaneti belgeli işletmeler değme sene turistlerin yol uğrağı noktaları ortada arazi alıyor.

Roma, Bizans, Osmanlı Devleti devrinde de şifalı termal kaplıcalarıyla özen gören Yalova, Kovid-19 salgınına karşın 2021'de ABD, Almanya, İran, Ürdün, Rusya, Portekiz, İsviçre, Sri Lanka, Yunanistan kabil ülkelerden mevrut 120 bin yöresinde ecnebi turistin de ortada arazi almış olduğu kısaca sıhhatsiz milyon turisti leyli ağırladı.

Geçen sene 35 bini birlikte tomar turistin konakladığı Sağlık Bakanlığı Yalova Termal Kaplıcaları İşletme Müdür Yardımcısı umut Gürbüzoğlu, AA muhabirine, en birlikte tomar Rus turistlerin tesise özen gösterdiğini belirtti.

Rusya'dan mevrut misafirlerin ilkgüz sonu ve mayıs ayları ortada gelişigüzel yada konaklamalı yerine tercihte olduğunu özetleyen Gürbüzoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Buranın havasından, suyundan baş döndürücü mutlu kalıyorlar ve baş döndürücü beğeniyorlar. İstanbul'dan gelişigüzel gelenler de baş döndürücü oluyor. Bir yandan huy yürüyüşleri yapıyor birlikte yandan da termal havuzlardan yararlanıyorlar. Aynı sürede konaklamalı kalanlar da baş döndürücü oluyor. Buranın havası onlara baş döndürücü elleme geliyormuş. Oksijeni bol, suyunun ısısını baş döndürücü beğeniyorlar o sebepten dolayı de baş döndürücü yeğleme ediyorlar. Avrupa'dan da burayı yeğleme edenler baş döndürücü oluyor. Almanya, Fransa ve İsviçre kabil ülkelerden mevrut misafirlerimiz de var."

Gürbüzoğlu, kentteki termal tesislerin konaklama haricinde 385 bin günübirlikçiyi de ağırladığını bildirdi.

"Yalova'da baş döndürücü elleme ve kalburüstü birlikte kaynağımız var"

Karaderili Şirketler Grubu'na ilişik 2 bin 200 döşek kapasiteli termal otel Terma City Genel Müdürü Altuğ Çiloğlu da tesisin kurulduğu günden itibaren en birlikte tomar Arap alıcılar çeşidinden yeğleme edildiğini aktardı.

Rusya, Ukrayna ve Romanya kabil ülkelerden de turistlerin geldiğini dile getiren Çiloğlu, "Avrupa ülkelerinden de mevrut misafirlerimiz var. Onlardan da ince müspet dönüşler alıyoruz. Yalova'da baş döndürücü elleme ve kalburüstü birlikte kaynağımız var. Bizim bu serveti baş döndürücü elleme birlikte halde marketing gayretimiz var." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?