Ekonomi

Vergi yapılandırmasında sonuç hafta

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, vergi, harç, ecrimisil, MTV, yönetsel servet cezaları, tahsil ve yardım kredisi kabil borçlara getirilen yapılandırmadan müstefit olmak arzu edenler düşüncesince akıbet müracaat tarihinin 30 Eylül bulunduğunu hatırlattı.

Vergi yapılandırmasında sonuç hafta
22-09-2021 13:20
Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, namus borcu yapılandırmasının ehemmiyetli ortak okazyon olduğuna dikkati çekerek, vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesini istedi. Yaşar, "7326 stratejik 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna' bağlı müracaat süreleri 30 Eylül 2021 geçmişine denli uzatılmış olup akıbet haftaya girilmiştir. Çok ehemmiyetli avantajlar sunan kanundan bağış borcu mevcut hepsi yurttaşlarımızın yararlanmasını ve başvurularını ortak an ilkin yapmalarını bekliyoruz. Söz konusu anayasa ile mukannen vergi, harç, ecrimisil, MTV, yönetimsel dünyalık cezaları, tahsil ve yardım kredisi denli borçlara yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Kanun kapsamında başkaca ihtilaflı ve tarhiyat evresindeki bağış ve cezalara suhulet sağlanırken, matrah artırımı ve yığılım düzeltmeleri düşüncesince de olanak sunulmaktadır. Yapılandırılacak tutarlar spot ödenebileceği denli ikişer maaş zamanlarda 6-9-12-18 taksit şeklinde ödenebilmektedir. Peşin ifa seçeneği yeğleme edilirse Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan başkaca yüzdelik 90 iskonto yapılması, gidiş geliş dünyalık cezaları ve gayrı yönetimsel dünyalık cezaları asıllarında yüzdelik 25 iskonto yapılması denli baş döndürücü ehemmiyetli olanak ve kolaylıklarda getirilmiştir.

Bu imkanlardan feyizlenmek düşüncesince 30 Eylül 2021 geçmişine denli müracaat yapılması gerekmektedir. Peşin ve önceki taksit ödemelerinin ise 01 Kasım 2021 geçmişine denli yapılması gerekmektedir. Ayrıca, Covid-19 pandemisi zımnında başvurularınızın www.gib.gov.tr adresinde arazi meydan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üstünden elektronik ortamda yahut kol eliyle yapılması ve ödemelerde de güven kartı yahut telekart ile İnteraktif Vergi Dairesi üstünden yahut anlaşmalı bankalar vasıtasıyla ifa şekillerinin yeğleme edilmesi hususunu gine anımsatmak isteriz"" dedi.

Beritan Kaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?