Eğitim

Üniversite tercih oranı yüzde 98’i geçti

Üniversite tercihlerinin başta barajların kalkması ile baş döndürücü bir tomar arttığını tabir fail Dr. Öğretim Üyesi Tufan Öztürk, tercih oranlarının topu topu üniversitelerde yüzde 98'iaştığını söyledi.

Üniversite tercih oranı yüzde 98’i geçti
26-08-2022 10:06
Üniversite kayıtları bu hafta sona eriyor. Hem mutluluk tıpkı zamanda vakıf üniversitelerinde tercih oranlarının bu sene sabık yıllara kıyasla barajların kaldırılmasıyla beraberce arttığını kaydeden İstanbul Esenyurt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Tufan Öztürk, “Üniversite tercih oranı şu an yüzde 98,09 adına açıklandı. Bu oranın faziletkâr olmasında yayıncı birtakım etkenler var. Önceki zamanlarda lisans ve ön lisans programı tercih edecek öğrencilerimizin 180 ve 150 kabilinden müşterek ayak tabanı puanı tutturmaları gerekiyordu. Bu sene baraj kaldırıldı. Bundan çevre da faziletkâr sayıda mektepli darülfünun tercihi yapabildi” dedi.

“Okurken sektörde peyda etmek talip öğrenciler, vakıf üniversitelerine yöneldi”

Vakıf üniversitelerinde de mutluluk üniversitelerinde bulunduğu kabilinden tercih oranlarının yüzde 90'nı geçmiş bulunduğu görüldü. Özellikle İstanbul'daki doğrudan hoppadak topu topu vakıf üniversitelerinde oranların ek kontenjanlarla beraberce yüzde 100'e ulaşacağı öngörülüyor. Adayların tercihte vakıf üniversitelerine iri miktarda arazi vermesinin en ehemmiyetli nedenini vakıf üniversitelerinin piyasaya bulunan yakınlığı halinde yorumlayan Tufan Öztürk, “Tercih edilme oranını kayıtlarda da bekliyoruz. Nitekim vakıf üniversitelerinin tercih edilme oranının faziletkâr olmasının sebepleri ortada tedris üyelerinin müşterek ayağının kesinlikle sektörde olmasıdır. Öğrencilerimiz yürütüm alanlarında çalışabiliyorlar. Bu sebeple de vakıf üniversitelerini tercih ediyorlar. Bunun yanı esna bakılınca dinç nüfusun iri çoğunluğu İstanbul'da yaşıyor. Vakıf üniversitelerinin de yüzde 90'a yakını İstanbul'da olunca tabii adına vakıf üniversitelerinin tercih edilebilirliği bu açıdan kalık oluyor” niteleyerek konuştu.

Burs imkanları da tercihte sansasyonel oluyor

Vakıf üniversitelerinde öğrenciye maruz bursların da tercihte sansasyonel bulunduğunu kail Öztürk, “Üniversitemizde öğrencilerimizin yüzde 99'u kesinlikle müşterek burstan yararlanıyor. Bu sene eder adına da iyice uygun müşterek sevap belirlendi. Ayrıca öğrencilerin site haricinde müşterek üniversiteyi tercih ettiğinde meydana getirecek oldukları harcamaların farkında olması da onları İstanbul'daki vakıf üniversitelerini tercih etmeye yönlendirdi. Bu sebeple öğrenciler İstanbul'da, ailelerinin indinde eğitimlerini sürmeyi tercih etti” ifadelerinde bulundu.

“Kayıt devrinde de iyi neticeler bekliyoruz”

Kendi üniversitelerinin de tercih kontenjanı doluluk oranlarının faziletkâr bulunduğunu tamlayan Öztürk, bu hale programlarının yürütüm alanlarının olmasının iri tesiri bulunduğunu aktardı. Öztürk, “Üniversitemizde de yürütüm alanlarımız mevcut. Öğrencilerimize, ailelerine lansman dönemlerinde üniversitemizin yetkinliklerini akilane müşterek şeklide aktarabildik. Doluluk oranımızın faziletkâr olmasında bu durumun tesiri iri beli ve öğrencilerimiz bizi tercih ettiler. Kayıtların da ayrımsız miktarda olacağını düşünüyoruz ve iyi müşterek son bekliyoruz” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?