Spor

Uluslararası Boks Birliği’nin yeni adı IBA olarak değişti

Uluslararası Boks Birliği, yılgı kongrede adının kısaltmasını AIBA'dan IBA'ya değiştirerek yeni birlikte yüzyıl başlattığını duyurdu.

Uluslararası Boks Birliği’nin yeni adı IBA olarak değişti
14-12-2021 15:29
Uluslararası Boks Birliği yılgı kongresi esbak toplandı. Toplantıda hür uzmanlar çeşidinden geliştirilen şümullü ortak branş film film yönetişim reformunu bildirme fail federasyon, adının IBA olarak kısaltılması görüşülürken, IBA'nın millî federasyonlarından hep 107'si bu degaje şümullü değişimleri denetlemek düşüncesince görüşmede apiko bulundu.

IBA Başkanı Umar Kremlev, “75. sene dönümümüzü kutlarken, IBA'nın çabucak ve şümullü ortak halde geleceğe akıllıca bir duruma gelmesinden alım çalım duyuyorum. IBA Başkanı olma ayrıcalığına eş olmamın üstünden hemen ortak sene geçti. Birlikte çalışarak, hâlâ geçmiş gerçekleştirilmesi kabil değil derece memul reformları elhak tamamladık. Bunu yegâne başımıza başaramazdık. Bugün IBA üyeleri çeşidinden onaylanan önlemleri hazırlarken, spor bütünlüğü ve idare hikayelerinde önde mevrut hür uzmanların desteğini aldık. Ve topu topu bunlar umumi ortağımız Gazprom çeşidinden sağlanan kaynakların sayesinde kabil oldu” dedi.

Kongrede, başkaca Profesör Richard McLaren ve kadrosu çeşidinden boksla ilgilendiren planlı soruşturmanın ortak numara ve üçüncü bölümleri karşı üyelere ortak güncelleme yapıldı. Ardından Profesör Ulrich Haas, hâlâ geçmiş IBA'nın Yönetim Kurulu çeşidinden onaylanan Yönetim Reformu Grubu raporunu sundu. Rapor, ortak branş film film strüktürel değişikliği de oy birliğiyle onaylayan IBA'nın millî federasyonları çeşidinden bildirme edildi.

Değişiklikler arasında, 2022 senesinde faaliyete geçmesi muhtemel yeni ortak Boks Bağımsız Dürüstlük Birimi'nin oluşturulması da toprak aldı. 30 Haziran'a denli yapılacak seçimlerin arkası sıra Yönetim Kurulu Üyeleri'nin sayısı 28'den 18'e indirilecek. Adaylar, hür olarak yapılacak şümullü imtizaç kontrollerine naşir tutulacak.
IBA'nın ticari uygulanabilirliğini yükseltmek düşüncesince kalbinde yeni gösterge ve yeni ortak logonun toprak almış olduğu yeni ortak görsel etiket ortaya çıkarıldı. IBA, 2007'de birlik ismini “Uluslararası Boks Birliği” olarak değiştirmişti, fakat hâlâ geçmiş AIBA kısaltmasını, doğrusu Association Internationale de Boxe Amateur'e atıfta bulunmuştu. Yeni kısaltma, spor tarihinde en efdal hak standartlarını korumaya ve gelişigüzel boksörün adaletli ortak dövüş şansına eş olmasını sağlamaya odaklanan yeni ortak devre ayraç ediyor.

Umar Kremlev bu konuda, “Sadece üç gündüz geçmiş Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), IBA'ya idare reformlarının bildirme edilmesini ve dirimlik kaynaklarımızın çeşitlendirilmesini içeren en akıbet tavsiyesini verdi. Bu yönde inandırma edici ilerlemeyi topu topu hızıyla sunmaya apiko olmamız, IBA'nın ne denli ilerlediğinin ortak işaretidir. IBA'nın ferdî bölümlerinde iri iyileştirmeler yapmaktan aşırı hâlâ fazlasını yapıyoruz. Tüm kültürümüzü temelli ortak halde değiştiriyoruz. Yeni IBA, topu topu destekçileriyle baş başa bugünün ve yarının boksörlerine fariza vermeye hazır” ifadelerini kullandı.

IBA başkaca Paris 2024 düşüncesince ciddilik kategorilerini tanımlamaya ve IOC onayına naşir ortak Olimpik Kalifikasyon Sistemi geliştirmeye müteveccih çalışmalara başladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?