Spor

Ukraynalı milliler, Brezilya’daki olimpiyatlara Türkiye’de hazırlanıyor

Ülkelerindeki harp hasebiyle Türkiye'de çevrili küsurat Ukrayna İşitme Engelli Futbol Milli Takımı, Brezilya'daki olimpiyatlara tedbir çalışmalarını Tekirdağ'da bitmeme ettiriyor.

Ukraynalı milliler, Brezilya’daki olimpiyatlara Türkiye’de hazırlanıyor
18-03-2022 10:30

Antalya'da muhat küsurat ve elan sonradan Tekirdağ'a mevrut Ukrayna İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın 30 sporcusu, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde sportif çalışmalarını ve antrenmanlarını sürdürüyor. Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün, Muratlı Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu'nda antrenmanlarını sürdüren sporcuları görüşme ederek, milli ekip antrenörü Alexander Verişaka'dan icraat karşı bilgelik aldı.

Kendilerini mihman etmiş olduğu düşüncesince Türkiye'ye teşekkürname fail Ukrayna İşitme Engelli Futbol Milli Takımı Fizyoterapisti Sergey Sokur, "İlk evvel ülkenizde bizi aşırı iyi ve dostça ağırlayarak, sporcularımıza bu süreçte emek vermek imkânı verdiğiniz düşüncesince sizlere aşırı teşekkürname ediyoruz. Bizi Muratlı'da lüzum Gençlik ve Spor Müdürlüğü çalışanlarınızla, lüzum esnaf ve Muratlı insanı aşırı dostça karşıladı. Teveccühlerinden naşi onlara canı içtenlikle teşekkürname ediyoruz. Bir an evvel bu savaşın bitmesini diliyoruz. Çünkü ailelerimizle ait ide içindeyiz. Bizler burada Brezilya'da yapılacak evren şampiyonasına hazırlanıyoruz. Tekrardan dü diyar arasındaki bu dostça alım satım için, bizleri burada benimseme ettiğiniz için, maddesel tinsel bizlere cemaat çıktığınız düşüncesince sizlere canı içtenlikle teşekkürname ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Ukrayna halkı adına bu iyiliğinizi katiyen unutmayacağız"

Konuşmasında hassas anlamış olur canlı Dr. Sergey Sokur, "Bu ekip dü parça olimpiyata katıldı. Şu an burada üçüncü olimpiyata tedarik yapıyoruz. Ben burada ilkin talih başkanınız Recep Tayyip Erdoğan'a canı içtenlikle teşekkürname ediyorum. Biz Ukrayna vatandaşları, Ukrayna milleti adına bu iyiliğinizi katiyen ve katiyen unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunları da anlatmak istiyorum. Ayrıca, burada bizlere cemaat çıkan Gençlik ve Spor Bakanınıza da teşekkürname ediyorum" sanarak konuştu.

Alexander Verişaka: "Bize kapılarını açan Türk devletine minnettarız"

Ukrayna İşitme Engelli Futbol Milli Takımı Antrenörü Alexander Verişaka ise, "Turnuva düşüncesince geldiğimiz Antalya'da müşterek güneş sonrası dü ahi ülke, hısım halkları bulunan Rusya ile harp patladı. Büyük müşterek ide içinde kılıç bunu izliyoruz. İnsanlar ölüyor, kılıç üzülüyoruz. Ailelerimiz Ukrayna'da, onlar düşüncesince ide ediyoruz. Bu müşterek ilçe gibi, kılıç bunu hakeza görüyoruz. Rusya ve Ukrayna ortada müşterek ilçe oluştu ve ülkeler muharebeye kalkıştı. Milyonlarca insanoğlu ülkeden çıktı, ailelerin müşterek bölümü Ukrayna'da iken, müşterek bölümü ise ülkeyi vazgeçme buyurmak mecburiyetinde kaldı. Bir an evvel savaşın bitmesini diliyoruz. Bu arada ahi Türk milleti, Türk devleti bizlere cemaat çıktı. Bize değme ayrışık imkânı verdiler. Gerek Muratlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, lüzum Spor Müdürlüğü'ne yemek, terbiye alanları, alıştırma sahalarını, araçlarınızı bizlere tahsis ettiğiniz düşüncesince sizlere canı içtenlikle teşekkürname ediyoruz. Bir bıçak sırtındaydık, spor faaliyetlerine bitmiş mı, bitmeme mı diye. Tabi bitmeme sonucu alarak Brezilya'daki olimpiyatlara eklenmek düşüncesince bizlere verdiğiniz etraflı imkânlardan naşi sizlere teşekkürname ediyoruz. Bize cemaat çıkan, etraflı kapılarını açan Türk milletine, Türk devletine de minnettarız. Bunu katiyen unutmayacağız" açıklamasını yaptı.

Müberra Çelebi
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?