Sağlık

TURKOVAC'a iklim dışından talep

Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, çabuk kullanma onayı meydan TURKOVAC düşüncesince iklim dışından da taleplerin olduğunu, muktezi planlamaların yapıldığını söyledi.

TURKOVAC'a iklim dışından talep
27-12-2021 11:38
Şanlıurfa

Prof. Dr. Erhan Akdoğan, TURKOVAC aşısının hızlı üretiminin yapıldığı Şanlıurfa'daki tesiste AA muhabirine icra ettiği açıklamada, TÜSEB'in Sağlık Bakanlığı içinde 7 senedir çalışkanlık gösterdiğini anlatım etti.

Prof. Dr. Özdarendeli 'TURKOVAC'ı anlattı: Tüm dünyaya iflah olacakTURKOVAC anımsatma dozu yerine uygulandığında antikoru 4-5 kıvrım artırıyor

TÜSEB yerine akıbet çağda ilkin TURKOVAC'a yoğunlaştıklarını özetleyen Akdoğan, fikirden hızlı istihsal evresine genişliğinde aşıya rastgele müşterek süreçte verdikleri destekleri sürdürdüklerini dile getirdi.

Akdoğan, Türkiye'nin TURKOVAC üretiminde rastgele müşterek bölgede ağırbaşlı müşterek iş ve çelim donanması yaptığını anlatım etti.


Aşının ayrımlı süreçlerinin bulunduğunu aktaran Akdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Aşının geliştirilmesi apayrı müşterek süreçti, safha çalışmalarıyla bu arada kadran abartmak yada hızlı istihsal apayrı müşterek süreç. Ölçek abartma çağ gündüz iyileşen müşterek proses ve tığ önümüzdeki çağda baş döndürücü şimdi dişi (doz sayısı anlamında) müşterek halde aşımızın üretileceğini ve şimdi faziletkâr kapasitelere ulaşacağımızı öngörüyoruz. Biz şu anda bu sene içinde 150 bine benzeyen dozu Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüze doğrulama ettik."

"TURKOVAC modelini öteki aşılar düşüncesince yaygınlaştıracağız"

Türkiye'de vatandaşın istediği aşıyı yaptırmakta engellenmeyen bulunduğunu dile getiren Akdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Şu anda ülkemizin rastgele müşterek telkih sıkıntısı bulunmuyor. Bunun birlikte TURKOVAC aşımız da devreye girerek bu sürece ulama sağlayacaktır. TURKOVAC aşısıyla ilgilendiren iklim dışından da ayrışık talepler bizlere ulaşıyor, bu talepleri istikbal etmek düşüncesince de mukteza hazırlıklar, planlamalar yapılıyor. Dünyada Kovid-19 aşısı üreten 9 ülkeden müşterek tanesi Türkiye. TÜSEB yerine önümüzdeki çağda geliştirdiğimiz bu modeli şimdi da yaygınlaştırarak öteki aşılarımız düşüncesince de gibisi emekleri yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın halkımıza duyurduğu kabilinden telkih ve biyoteknolojik mamüllerin üretimine bağlı müşterek tesisin de Ankara'da yapımına başlanılıyor ve önümüzdeki sene tamamlanması planlanıyor. Dolayısıyla bu süreçlere TÜSEB yerine ilmî ve teknolojik manada katkımızı sonuna genişliğinde vereceğiz, böylece TURKOVAC kabilinden gibisi aşılarda da icraat işlenmiş olacak."

"Milli ve domestik mamüllerin geliştirilmesi ehemmiyet taşıyor"

Prof. Dr. Akdoğan, dünyada müstevli döneminin başlamasıyla esenlik ve bilgi teknolojisinin öneminin müşterek defa şimdi ortaya çıktığını söyledi.

Aşının müşterek yerde de ağırbaşlı ulusal asayiş sıkıntısı olduğuna dikkati çekici Akdoğan, şunları kaydetti:

"Kovid-19 süreci dünyada biyoteknolojinin geliştirilmesi açısından apayrı müşterek farkındalığı ortaya çıkarmıştır. Ülkemizde de sağlık, bilgi ve teknolojilerinin geliştirilmesi noktasında uzun uzun müşterek süreden bu yana ağırbaşlı müşterek büyüklük iradesiyle Ar-Ge emekleri yapılıyordu ancak hepsi dünyada bulunduğu kabilinden bizim vatanımızda de ayrımlı müşterek ivme ile bu çalışmaların hızlandığını söyleyebiliriz. Bilindiği kabilinden müstevli sürecinde müşterek ülkeden koruyucu içi peçe komple müşterek uçak, hedefine inemedi ve apayrı müşterek ülkeye indirildi, erişmek ki bu müşterek asayiş sorunudur. Bir ulusal asayiş sıkıntısı yerine da ilaç, aşı, tanılama kiti, kısaca medikal teknolojiler açısından da yalnız başına yetebilme baş döndürücü ehemmiyetli müşterek değişken yerine karşımıza çıkıyor. Bu noktada ulusal ve domestik mamüllerin geliştirilmesi akıbet etap ehemmiyet taşıyor."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?