Ekonomi

Türkiye’ye toy müşterek ifa sistemi geliyor

Türk yazılımcıların geliştirdiği, çabuk ve hazırlop alım satım gibi imal edilen dijital cüzdan uygulaması Alternatif ile müşteriler, akçe veya cesaret kartına ihtiyaç duymadan alım satım yapabilecek.

Türkiye’ye toy müşterek ifa sistemi geliyor
15-12-2021 15:29
Istanbul

Webrazzi Fintech 2021 Konferansı, Wyndham Grand İstanbul Levent'te melez yöntemle ahit başladı. Geçen sene Türkiye'nin en çabuk büyüyen 11'inci firması bulunan Macellan'ın Üst Yöneticisi (CEO) Göktürk Yetim, meydana getirdiği konuşmada Türkiye'nin dijital cüzdan uygulaması Alternatif hakkında ehemmiyetli bilgiler verdi.

Yetim, dijital cüzdan uygulaması Alternatif’i "nakit ve güven kartına alternatif birlikte ifa sistemi" namına tanımladı.

Hem ekosisteme hem müşterilere bununla beraber kullanıcılara kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Yetim, "Finans sistemindeki en eklenmiş altın ürünleri alarak Alternatif’i oluşturduk. Alternatif, kullanıcılar düşüncesince akça ve güven kartının birlikte alternatifi olurken esasta işletmeler düşüncesince de birlikte Süper App oldu. Bu nedenden dolayı ismimizi 'Alternatif Süper App' namına koyduk. Biz alanı büyütmeye geldik." ifadelerini kullandı.

"Daha aşırı bellik gelecek"

Gökhan Yetim, büyük saklama, mevhum POS kabilinden nice mali uygulayım bilimi ürününü müşterilerle devir dışı (off-line) namına buluşturacaklarını belirtti.

Uygulamaya 46 markanın engelleme olduğunu, gelişigüzel güzeşte güneş bu sayının arttığının altını çizen Yetim, işletmelerin düzene kaydıyla ilgilendiren şu detayları verdi:

"Şu an birlikte işletmeyi kısaca dü hafta zarfında birlikte finteche dönüştürüyoruz. Üye iş noktayı sihirbazımız bittiğinde bu müddet yurt ve ya bölüm ayırt etmeksizin ilkokul dakikaya inecek. Hedefimiz dünyaya yayılmak. Uygulamaya örgen edinmek talip kuruluşların yapması müstelzim yegâne obje devir içi (on-line) başvuru."

Müşteriler akça ve ya güven kartına ihtiyaç duymadan alım satım yapabilecek

Verilen bilgiye göre, Alternatif, tüketiciye bedava ve çabuk alışverişi vaat ediyor. Apple Store ve Google Play uygulama marketlerinden kurnaz telefonlara indirilebilen uygulama, müşterilerle onlarca markayı birlikte araya getiriyor.

Dijital cüzdan namına tasarlanan uygulama ile alıcılar akça ve ya güven kartına ihtiyaç duymadan alım satım yapabilecek. Bunun düşüncesince dijital cüzdana mülk şarj etmek ve kasada QR harf okutmak tam olacak. Alternatif ile markalar müşterilerine müteveccih kampanyalar da düzenleyecek.

7 yılda 100 milyon teklik değer

Yaptığı yatırımlarla mali uygulayım bilimi sektöründe ehemmiyetli birlikte toprak edinen Macellan, sonuç ürünü dijital cüzdan uygulaması Alternatif'le dijital mülk hayatına da el attı.

2014 senesinde el değmemiş kapital ile birlikte darülfünun yemekhanesinde kurulan Macellan, Arşimet, Lagina ve Bulut Filo Yönetimi isminde ürünleriyle 7 yılda 100 milyon TL'lik etraf ederine ulaştı.

Daha ilkin Türkiye’yi önceki evcil biyometrik imza ürünü bulunan Lagina ile tanıştıran Macellan'ın 6 ülkede ofisi ve 160 personeli bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?