Ekonomi

Türkiye'nin ayrımlı illerinden balıkçılar Samsun'daki mezatta buluşuyor

Türkiye'nin ehemmiyetli balık durumları ortada toprak meydan Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'ne ayrımlı kentlerden mevrut balıkçılar, geceleyin geç saatlerde planlı mezada katılarak tezgahları düşüncesince balık satın alıyor.

Türkiye'nin ayrımlı illerinden balıkçılar Samsun'daki mezatta buluşuyor
24-02-2022 13:08
Samsun

Karadeniz'de avlanan tonlarca balık, kasalarla Türkiye'nin en iri balık hallerinden bir tanesi bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'ne getirilip açıkça artırmaya usulüyle satışı çıkarılıyor.

Saat 03.00'te oluşturulan balık şeklinde tonlarca balık 1-2 saatte satılarak, kamyonlarla Türkiye'nin ayrımlı illerine götürülüyor.

Diyarbakır'dan mevrut balıkçı Erol Erol, AA muhabirine, değme hafta 2-3 çağ balık kabul etmek düşüncesince Samsun'a geldiği söyledi.

Türkiye'nin değme yerinden Samsun Balık Hali'ne balıkçı geldiğini tamlayan Erol, "Balık özelliğine gereğince hâlâ aşırı hamsi ve istavrit düşüncesince Samsun'a geliyoruz. Güzel birlikte zaman yaşadık ancak balık sezonu adım adım azalıyor. Bugün istavrit alacaktık, kamyonumuz dolmadı. Biz de 'Yarın da bekleyelim' dedik. İstediğimiz oranda balık alıp Diyarbakır'a gideceğiz." dedi.

Ünye'den mevrut ağababa mesleği balıkçılığı 40 senedir işleyen Ömer Bozkurt da haftada 3-4 çağ Samsun'a geldiğini dile getirerek, "O çağ ne balık var ise alıp tezgahımıza götürüyoruz. Bugün istavrit ile tirsi aldık. Burası Karadeniz'in en iri balık hali, Türkiye'nin değme yerinden buraya geliyor balıkçılar. Balıkları tezgahlarına götürüyorlar." diyerek konuştu.

İskenderun'dan mevrut balıkçı Ramazan İşler ise temelli Samsun'a gelip zaman balıklarından aldıklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?