Ekonomi

Turkcell’den akıbet 14 yılın rekoru

Turkcell Grubu, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde güzeşte yılın bire bir zamanına nazaran yüzdelik 22,3 artışla 9,4 bilyon TL dirimlik elde etti. 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 1,2 milyon toy alıcı ele geçiren Turkcell, akıbet 14 yılın en faziletli çeyreklik kemiksiz al

Turkcell’den akıbet 14 yılın rekoru
05-11-2021 12:30
Turkcell; mütebeddil ihtiyaçlara akla yatkın analizör arz vizyonu, yenilikçi sayısal servisleri ve sunmuş olduğu alıcı deneyimi ile 2021 yılının üçüncü çeyreğini çelimli mali ve operasyonel neticelerle noktaladı. Turkcell Grubu konsolide bazda toplanmış gelirlerini, güzeşte yılın üçüncü çeyreğine gereğince yüzdelik 22,3 artışla 9,4 bilyon TL'ye çıkardı. Şirketin FAVÖK'ü 4 bilyon TL yerine gerçekleşirken, FAVÖK marjı ise yüzdelik 43,1 oldu. Güçlü operasyonel başarım ve disiplinli mali riziko yönetimi ile Turkcell'in 2021 yılı üçüncü çeyrek kemiksiz eş yüzdelik 18 artarak 1,4 bilyon TL'ye ulaştı ve tamamı zamanların en erdemli çeyreklik seviyesine erişti.

Turkcell, akıbet çeyrekteki performansını da menfez önüne alarak yıl hedeflerini beraberinde el henüz fevk cepheli güncelledi; 2021 yılı dirimlik gelişme öngörüsünü kısaca yüzdelik 20 seviyesine, FAVÖK beklentisini de kısaca 14,5 bilyon TL seviyesine yükseltti. 2021'in üçüncü çeyreğinde de alıcı odaklı yaklaşımını sürdüren Turkcell, bu zamanda 1,2 milyon alıcı kazanımıyla akıbet 14 yılın en erdemli çeyreklik kemiksiz alıcı kazanımına ulaştı. Yılın evvel dokuz ayında ise 2,5 milyon acemi alıcı kazandı.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, değerlendirmesinde “Mobil, sabit, sayısal servisler ve techfin derece beraberinde aşırı bölgede yaşama raci varlıklı mahsul portföyümüz ve erdemli fariza kalitesine odaklanan yaklaşımımız sebebiyle bulunan ve acemi müşterilerimizin tercihi olmaya bitmeme ettik. Tüketici alışkanlıklarının çabucak değişmiş olduğu bu zamanda odağımıza müşterilerimizin gereksinimlerini ve memnuniyetini aldık; çeyrek bazında akıbet 14 yılın en erdemli alıcı kazanımına imza attık. Ülkemiz ve alıcılarımız düşüncesince yaşama bedel katan analizör geliştirilmesine müteveccih motivasyonumuz, çelimli mali performansımızdaki en ehemmiyetli antipatik gücümüz oldu” halinde konuştu.

“Techfin alanındaki gelişme hızlanıyor, Paycell yatırımcının karşısına çıkmaya hazırlanıyor”

Paycell'in sunmuş olduğu serbest hal yelpazesi sebebiyle pandemi ile gelişen acemi ifa alışkanlıklarına çelimli beraberinde cevap ürettiğine özen çekici Genel Müdür Murat Erkan, Turkcell'in techfin alanındaki yenilikçi ifa platformu Paycell'in performansına bağlı şunları söyledi:

“Dijital ifa platformumuz Paycell'deki üç ay çalışkan kullanıcı sayımız 6 milyona ulaştı ve ayrımsız devirde Paycell Card üstünden meydana getirilen işlemler güzeşte yılın üçüncü çeyreğine nazaran 6 katına çıktı. Küçük ve ölçülü ölçekli işyerlerinin kullanımına sunduğumuz Android POS cihazımız ve e-ticaret alanındaki mevhum POS entegrasyonumuz sayesinde, çeyreklik muamele hacmimiz güzeşte yılın ayrımsız sürecinin 8 katına çıkarak 475 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Güçlü performansıyla yatırımcıların da merakını üstünde toplayan Paycell'in, oluşturduğu faydayı ve özümleme etmiş olduğu kıymeti henüz fevk seviyelere taşıyabilmek düşüncesince acemi beraberinde sürece girdik. Paycell'in bulunan değerinin ortaya çıkarılması ve bölümsel pay satışı alternatiflerinin değerlendirilmesi düşüncesince izlemsel yatırımcılar ile görüşmelere başlamayı planlıyoruz. Paycell'in doğacak yolculuğunu şekillendirecek acemi beraberinde adım başlattık.”

Dijital servisler büyümeye bitmeme ediyor

Turkcell'in sayısal servis tekil gelirleri, büyüyen alıcı birtakımı sebebiyle yıldan yıla yüzdelik 31 artarak 435 milyon TL'ye yükseldi. Türkiye'nin enformasyon ve ömür platformu BiP'in üç ay çalışkan kullanıcı sayısı güzeşte yılın ayrımsız sürecinin 3 katına çıkarak 27,2 milyona ulaştı. TV+, varlıklı içinde ne olduğu ve sunmuş olduğu erdemli deneyimle alıcı sayısını 1 milyonun üstünde çıkardı.

Turkcell Dijital İş Servisleri, kurumların sayısal dönüşümün yolculuğuna haremlik etmeyi sürdürüyor

Turkcell'in kurumsal müşterileri düşüncesince erişimden siber güvenliğe, düşünce teknolojilerinden data merkezlerine, yönetilen hizmetlerden nesnelerin internetine denli serbest yelpazede acemi evlat teknolojileri sunmuş olduğu Dijital İş Servisleri'nin geliri bu çeyrekte 499 milyon TL oldu. Ayrıca 2021'in üçüncü çeyreğinden sonradan gelire dönüşecek projelerinin sözleşme kıymeti 832 milyon TL'ye ulaştı. Turkcell, Türkiye'yi data ve düşünce teknolojileri üssü biçimine getirme gayesi çerçevesinde icra ettiği yatırımlara beraberinde yenisini henüz ilaveten Turkcell Avrupa Veri Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

“Dijital transformasyon ve 5G düşüncesince fiber enfrastrüktür şart”

Özellikle pandemi sonrası dönüşen yevmi ve kazançlı avlu içinde genişbant hızının ve kapasitesinin henüz ciddi beraberinde ciddiyete kavuştuğunu aktaran Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin, sayısal dönüşümün gereksinimlerine mukamele oluşturabilecek beraberinde fiber altyapıya kavuşabilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu aktardı. Murat Erkan, laflarını şu biçimde sonlandırdı:

“Yeni evlat taşınabilir enformasyon teknolojisi 5G'ye tedbir ve 5G'nin getireceği asliye yararları en güzel biçimde sunabilmek açısından da fiber enfrastrüktür şişman ehemmiyet taşıyor. 5G teknolojileri dair etkin ister üniversiteler gerekse şirketlerle baş başa akıntı ederek, Türkiye'de beraberinde 5G hal ekosisteminin oluşturulmasına dayanak noktası veriyoruz. 5G'ye intikal sürecinde de yatırımı merkeze düzlük ve bu sayede rekabetin fevk yapıda, bedel teklifleri üstünden gerçekleşmesine imkân sağlayacak yaklaşımı da oldukça müspet ve müspet buluyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?