Teknoloji

Türk Silahlı Kuvvetlerini 'Gezgin' konuşturacak

ASELSAN, Gezgin Uydu Terminali ile Türk Silahlı Kuvvetlerine cereyan şeklinde peyk tanıtma olanağı sağlayıcı karaca araçları hazırlık etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerini 'Gezgin' konuşturacak
02-01-2022 18:34
Ankara

AA muhabirinin edinmiş olduğu bilgiye göre, taktik sahada biberli desteği, tatbikat kontrol, istihbarat/elektronik harp, iklim savunma ve geri hizmet dayanak kabilinden ayrımlı enformasyon servisleri ve cihazlarının birlikte arada kullanılmasını müstelzim kumanda arama fonksiyonlarının eş anlı icrası gerekiyor. Bu da fakat taktik sahadaki çabuk ve güvenilen bilim aktarımıyla sağlanabiliyor.

Ufuk ötesi haberleşmeye olanak sağlaması ve coğrafi koşullardan baş döndürücü az etkilenmesi zımnında peyk enformasyon sistemleri, başka enformasyon vasıtalarının bulunmadığı yahut yeteneklerinin sınırlanmış kalmış olduğu hallerde çalışan kullanılıyor.

Operasyonel gereksinimlerin karşılanması açısından nazik ciddiyete eş bu sistemler, askeri birliklerin elzem enformasyon araçları ortada toprak alıyor.

ASELSAN özellikle peyk enformasyon sistemleri yağız ortam çözümleri edinmek neredeyse ayrımlı gereksinimler düşüncesince efdal teknolojiye ilgili analizör üretiyor.

Bu sayede, değme muhtelif coğrafi koşulda ve taktik operasyonda, sahadaki askeri birliklerle ilişkin bulunulan kumanda merkezlerinin, karargahlarla harp alanındaki komutanlıkların taktik gereksinimlerini karşılamak, kumanda arama sistemlerinin birer parçası bulunan sakıncasız ve çabuk ses, kaynak ve data haberleşmesi gerçekleştirmek belkili oluyor.

Genelkurmay Başkanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Tatbikatı'nda, onama faaliyetleri Kasım 2021’de tamamlanan X-Bant Uydu Muhabere Sistemi'nin (TUMSİS) önceki Gezgin Uydu Terminali kullanıldı. Tatbikat faaliyetleri kapsamında ASELSAN Macunköy yerleşkesinden akıntı şeklinde görüntülü musahabe gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde geliştirilen Gezgin Uydu Terminali, Otokar kabilinden imal edilen Cobra II 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç üstüne bütünleşmiş edildi.

Terminalle Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine akıntı şeklinde peyk enformasyon yeteneğine eş önceki yağız ara bulucu kazandırıldı.

Araç üstüne kurup takma edilen lamise bizatihi namına seçilen uyduya yönlenebiliyor ve akıntı şeklinde IP tabanlı, açıkça ve/veya gizli ses, veri, videoteyp telekonferans ve belgeç haberleşmesi gerçekleştirilebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?