Yaşam

Tunceli'de 'Ovacık Kar Festivali' düzenlendi

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki ski merkezinde "Ovacık Kar Festivali" gerçekleştirildi.

Tunceli'de 'Ovacık Kar Festivali' düzenlendi
27-02-2022 15:54
Tunceli

Valilik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı çeşidinden düzenli edilen etkinliğe, mekân il ve ilçelerden aşırı sayıda ad katıldı.

Yamaç paraşütü, ok atma, kayak, karda rafting ve güreş kabilinden etkinliklerin düzenlenmiş olduğu festivalde, yurttaşlar kar üstünde halat çekilme oyunu oynadı.

Festival kapsamında Munzur Üniversitesi Müzik Bölümü ile sanatkâr Erkan Yavuzer çeşidinden musiki dinletisi sunuldu.

Halk oyunları ekiplerinin de gösteri icra ettiği festivalde vatandaşlara türlü ikramlarda bulunuldu.

Vali Mehmet Ali Özkan, icra ettiği konuşmada, Tunceli'nin natürel güzellikleriyle öne çıkan birlikte il bulunduğunu söyledi.

Kentte geçmiş kat kar festivali düzenlendiğinin altını çizen Özkan, şu şekilde konuştu:

"Gönüllerin doğduğu, gönüllerin doyduğu Tunceli olacağız. Erenlerin, ermişlerin yolundan, Yunusların dilinden ve babayiğit cengaver yiğitlerin peşi sıra yayan geçim kenti olacağız. Çok şükür Tunceli bundan böyle çabucak bölgesinin değil, ülkemizin en emin ve en rahat kentlerinden bir tanesi durumuna geldi. Bunda sizlerin, bizlerin ve şehitlerimiz ile bize anahtar verip peşimizden afsun edenlerin çalışmaları var. Allah onlardan da razı olsun. Gönül ve geçim kenti bulunan Tunceli'yi, Allah'ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, bakanlarımızın desteği ve arkadaşlarımızın gayretiyle birlikte tarım, turizm, spor ve dosdoğru hayat kenti durumuna getireceğiz demiştik ve bu yolda yürümeye bitmeme ediyoruz."

Vatandaşların gökçe gökçe gökçe yazın da ski merkezine gelebileceğini tamlayan Özkan, "Ovacık, ilimizin en seçkin ilçesi. Gönüllerin mekanı, tabiat ananın doğduğu yer. Munzur'un doğup çağladığı yer. Burası icap turizm, icap pedagoji bilimi ve gerekse yönetimsel düzenlemelerimizle bu yıl 70 milyonu bulan birlikte yatırımı alacaktır. Bir toprak dobra olacaksa, dobra kalacaksa, gönüller de dobra olmalıdır. Bir toprak güzelliklerle buluşacaksa çoluk çocuk el ele tutuşmalı, gönüller güzelliğe akıllıca tarz almalı. İşte zaman burada siz bunu başardınız." ifadelerini kullandı.

Festivale, Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er, tören düzeni üyeleri, askeri erkan, manşet memurları, öğrenciler ve aşırı sayıda yurttaş katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?