Ekonomi

TÜMOSAN’dan ilk üç çeyrekte 40.8 Milyon TL net kar

TÜMOSAN senenin ilk üç çeyreğinde özgür teftiş raporlarına gereğince net satışlarını yüzdelik 89 artırırken çevrim net kârını da 6 büküm artırarak 40.8 milyon TL net yarar elde etti. Geçen senenin bire ortak zamanına gereğince satı adedini yüzdelik 41, istihsal miktarın

TÜMOSAN’dan ilk üç çeyrekte 40.8 Milyon TL net kar
10-11-2021 11:44

TÜMOSAN'dan meydana getirilen açıklamaya göre, 2021'in ilk 9 ayında, firmanın kazancı güzeşte senenin bire müşterek zamanına mucibince yüzdelik 89'luk artışla 855 Milyon TL'ye yükselirken adanmış adedindeki artma da yüzdelik 41 namına gerçekleşti. Üretim adedinde ise güzeşte yıla nispeten yüzdelik 67'lik müşterek artma yaşandı. Şirketin brüt yarar marjı 2021 yılının 3. çeyreğinde yüzdelik 23 olmuştur.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan TÜMOSAN Genel Müdürü Halim TOSUN, “2021'e çelimli müşterek giriş yapmıştık. Yılın sonuç çeyreğine girerken de bire müşterek ivmeyle bitmeme ediyoruz. Yeni ve sürdürülebilir müşterek ulusal ekincilik politikası amacıyla hepsi gücümüzle teknolojiye envestisman yapmaya, üretmeye ve geliştirmeye bitmeme ediyoruz. Yerli ve ulusal hazırlık zincirimiz sebebiyle bu devri başta istihsal ve adanmış yönünde hissedilebilir müşterek menfi boyut yaşamadan atlatmanın mutluluğu içindeyiz. Her devir hedeflerimizin ilişkin koyarak büyümeye bitmeme edeceğiz” dedi.

Savunma sanayiinde meydana getirilen yatırımların meyveleri alınıyor
Türk defans sanayisinde çelim grubu ve zırhlı savaşma araçları sahalarına envestisman fail TÜMOSAN, çalışmalarının meyvelerini almaya başladığı müşterek çağa girdi. Geçtiğimiz aylarda HAVELSAN ile Mutabakat Muhtırası imzalayan şirket çeşidinden geliştirilen PUSAT ve benzeşim platformlarda kullanılmak neredeyse istihbarat, dikiz ve his sistemleri ile bütünleşmiş olacak halde HAVELSAN DOOB/HARBİYE-Taktik Komuta Kontrol Bilgi Sisteminin entegrasyonu sağlanacak. HAVELSAN çeşidinden geliştirilen ve askeri-sivil sistemlerin üstündeki GNSS (Küresel Navigasyon Uydu Sistemi) alıcılarının karıştırıcılara karşın gerekseme mahsus konuş bilgisini üretebilmelerini ve görevlerini sürdürebilmelerini sağlayıcı HAVELSAN KASK sistemi TÜMOSAN çeşidinden geliştirilen PUSAT ve benzeşim platformlarda konumlandırılacak. KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) gözdağı ve tehlikelerine dirlik HAVELSAN çeşidinden geliştirilen KBRN ürünleri, planlar kapsamında gerekseme duyulması yerinde TÜMOSAN çeşidinden geliştirilen PUSAT ve benzeşim platformlara bütünleşmiş edilecek.

Tarımsal üretimde sürdürülebilirlik destekleniyor
Ürettiği traktörlerinde kişi motorunu kullanarak Türkiye'nin ilk ve biricik yerli-milli motoruna cemaat traktörlerini senelerdir çiftçinin kullanımına sunan şirket doğacak zamanlarda da bu unvanını korumaya bitmeme edecek adımlar atmaya bitmeme ediyor.

Firma başkaca Avrupa Birliği regülasyonları kapsamında sürüm seviyeleri arttırılan ekincilik endüstrisi düşüncesince dünkü döl motosiklet verim ailesi ihya çalışmalarına bitmeme ederek, elektronik kontrollü, faziletli tazyik hatlı ve susturucu özleştirme sistemlerine cemaat motorunun testlerini tamamlayarak Türkiye'de gene müşterek öge imza atmaya hazırlanıyor. Yerli ve ulusal üretimin, Türk çiftçisinin rastgele devir beraberinde bulunan TÜMOSAN zirai istihsal faaliyetlerinin sürdürülebilir olması düşüncesince rastgele güzeşte gündüz çalışmalarını geliştirmeye ve yatırımlarına bitmeme ediyor.

“Dünyada da göğsümüzü kabartacak işlere hazırlanıyor”
Yalnızca Türkiye'de değil dünyada da isimlerini gururla duyurduklarını tamlayan Tosun “Şu anda 23 diyar dışı distribütörümüzden başta Balkan ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika peyda etmek neredeyse koyu arzu alıyoruz. Özellikle Ortadoğu ülkelerine dış satım yapmaktayız. Avrupa traktör pazarına müteveccih hazırlıklarımıza hepsi gücümüzle bitmeme ediyoruz. Dünya çiftçilerinin de gücümüzü yakından hissedeceği çağa baş döndürücü yakınız” açıklamasında bulundu.

“Denizlerde de yerel ve ulusal motorun gücü hissedilecek”
Tosun sonuç olarak, “Üç tarafı denizlerle kuşatılmış Türkiye'de yüzer platformlar düşüncesince kazançlı ve yerel analizör sunulması hedefiyle geliştirilen TÜMOSAN Marin Motoru, 75 BG gücünden 400 BG gücüne denli alternatifleriyle kullanılmaktadır. Özellikle Mavi Vatanımızda mevcut ve Deniz Kuvvetlerimizin kullanımında bulunan yüzer unsurların anne kımıldatma sistemlerinde gerekseme mahsus tipte dizel motorun yerlileştirme faaliyetlerini öz kaynaklarla tamamlandı. Bu kapsamda Haziran 2021' de ehemmiyetli müşterek Stratejik İşbirliği Anlaşması imzaladık. Bu imzamız doğrultusunda verim teslimi dair hazırlık ve istihsal sürecimizi de başlattık. Ayrıca bahis konusu çalışmalardan sonraları elde edilmiş tecrübelerle geliştirilen 310 atlama beygiri TMSN 5.4 ve 450 atlama beygiri TMSN 7.4 motorlarının Marin versiyonları da IDEF 2021'de ilk kere görücüye çıktı” sanarak laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?