Yaşam

Trakya'nın velut toprakları fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor

Doğası, zamanı ve mutfağıyla öne çıkan Trakya, sonuç zamanlarda zirai üretimin turizmle birleştirildiği agro turizmle de dikkati çekmeye başladı.

Trakya'nın velut toprakları fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor
25-04-2022 11:54
Kırklareli

Bereketli topraklara eş Trakya'da yetişen az daha değme ürün, zirai turizmin müşterek parçası biçimine geliyor. Bölgedeki fotoğraf derneklerinin beraberinde İstanbul'daki fotoğraf tutkunları, kanoladan ayçiçeğine, lavantadan çeltiğe tarımın renklerini kadrajlarına çekmek düşüncesince kalın pıtrak organizasyonlar düzenliyor.

Bu organizasyonların bu mevsimdeki tasrif noktası ise Trakya'yı sarıya boyayan kanola tarlaları.

Türkiye'nin nice kentinden fotoğraf tutkunları, Trakya'nın giranbaha rengi tarlalarını ölmezleştirmek düşüncesince alana geliyor.

Özellikle güneş doğumu ve batımına benzeyen saatlerde ayrı müşterek güzelliğe bürünen tarlalar, nice hevesli fotoğrafhane kabilinden tabii stüdyo kendisine kullanıyor.

"Sarı ve yeşilin nitelik cümbüşü görülmeye değer"

Tarımsal üretimi turizmle buluşturan organizasyonlardan bir tanesi de Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesine ilişkin Kuştepe köyünde yerleşmiş Pavli Atölye.

Pehlivanköy kazasının emektar isminden esinlenen aranjman 400 sözü geçen köye periyodlarla onlarca fotoğraf sanatçısını çekerek semt tanıtımına yardım sunuyor.

Atölyenin konuşma yönetmeni Gülşen Gürses, AA muhabirine, agro gezim (tarım turizmi) hayali, amacı ve ideali ile Trakya'nın ensesi kalın nebat örtüsünü sanatla buluşturduklarını söyledi.

Doğayla iç içe devir geçirdiklerini anlatım fail Gürses, Türkiye'nin nice noktasından fotoğraf sanatçılarının alana gelmiş şekilde tabiat ananın nitelik cümbüşünü objektiflerine yansıttıklarını kaydetti.

Trakya'nın köylerindeki kızların fotoğraf tutkunlarına modellik yaptıklarını özetleyen Gürses, "Kanalolar baş döndürücü güzel. Trakya çiftçisinin bundan sonra kanolaya ilgisinin arttığı hepsi kabilinden biliniyor. Biz de bunun görsel durumunu sanatımıza bap ve görüntü ediyoruz. Sarı ve yeşilin nitelik cümbüşü görülmeye değer." niteleyerek konuştu.

Kanola tarlalarında söve ve muhtelif dekorlar ile düşüntülü fotoğrafların elde edilmesine yardım sağladıklarını aktaran Gürses, şu şekilde bitmeme etti:

"Burada hem müziğimizi dinliyor hem doğayla dobra saat geçiriyor ve sanatla alakalı faaliyetlerimizi yürütme ediyoruz. Bu janr etkinlikleri kılıç ayçiçeği, lavanta, çiçek açan ağaçlarla yapıyoruz. Misafirlerimiz başta İstanbul'dan katılıyor. Hedefimiz sanat, gayemiz agro turizm."

"Trakya'nın doğası değme çağ ayrı müşterek gösteriş sunuyor"

İstanbul'dan etkinliğe eklenmiş olan fotoğraf sanatçısı Sinan Türkmen ise Trakya'nın ensesi kalın coğrafyasında düşüntülü fotoğraflar çektiklerini belirtti.

Kovid-19 salgını zamanında bu çeşit etkinliklerin yapılamadığını anımsatan Türkmen, "Trakya'nın doğası değme çağ ayrı müşterek gösteriş sunuyor. Bereketli topraklar, dobra manzaralar, dobra insanlar... Her muhtelif fotoğrafa doyup gidiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?