Ekonomi

TİM'de Mustafa Gültepe devri başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 13 Haziran'da meydana gelen 29. Olağan Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Mustafa Gültepe, rolü İsmail Gülle'den devraldı.

TİM'de Mustafa Gültepe devri başladı
16-06-2022 20:02
İstanbul

TİM'den meydana getirilen açıklamaya göre, TİM'de riyaset zaman tasdik töreni Dış Ticaret Kompleksi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

TİM Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Mustafa Gültepe, rolü geçmiş başbuğ İsmail Gülle'den devraldı.

Açıklamada törendeki konuşmasına arazi sunulan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, TİM şekilde ortaya koymuş oldukları bütünlük ve beraberliği, topu topu ihracatçılar namına artık da daima yanı sıra bitmeme ettireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"4 sene İsmail Başkan ve dalavere kurulundaki arkadaşlarla bu arada elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalıştık. İsmail Başkan on paralık durmadan, 24 saatini vererek elinden geldiği kadarıyla rastgele şeyi hazırlamaya çalıştı. TİM, İsmail Başkan devrinde her insana açıktı. Herkes aşırı şen beraberinde halde derdini, sıkıntısını anlatabiliyordu. İsmail Başkan ile biz de elimizden geldiği kadarıyla bu sorunlara hal bulmaya çalıştık. Koltuklar gelip geçici, asal işimiz özlük işimiz. Kendi işimiz ve işlerimiz yapılmaksızın buralarda fariza gerçekleştirmek zor. evvel özlük işimizde dobra olmalıyız ki akıbet 21 ayın 19'unda bulunduğu kabil rekorları sürdürebilelim. İhracatçılar Meclisi vizyonunu ortaya koymalı, tığ firmalar ve birlikler şekilde onlardan mevrut bilgiler doğrultusunda stratejileri belirleyerek, Türkiye'yi önümüzdeki zamanlarda yanı sıra aşırı değişik konumlara getirmenin çalışmalarını yapalım. Görev iri beraberinde görev, güçlü beraberinde görev. Bunun farkındayız. Ama inanıyorum ki yanı sıra rastgele sahası değişik değerlendirerek, değişik çalıştaylar yaparak Türkiye'yi yanı sıra ortaya konmuş bulunan 500 bilyon dolarlık dış satım hedefine yaklaştıracağız. Görevimiz, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ni, ihracatçımızı dobra beraberinde halde geleceğe hazırlamak."

"Hoşgörünün, istişarenin hükümran bulunduğu beraberinde umumi heyet yaşadık"

Eski TİM Başkanı İsmail Gülle de törendeki konuşmasında, "Güzel işler yaptık. Bugün oluşturduğumuz şu hava güçlü çivi başına beraberinde hikayedir. Gerçekten dayanıklı beraberinde umumi heyet oldu. Hoşgörünün, istişarenin hükümran bulunduğu beraberinde umumi heyet yaşadık. Mühim bulunan kubbede güzel beraberinde ses bırakabilmek. Onu da bırakabildiysek o da bizim mutluluğumuz." ifadelerini kullandı.

Başkanlık sürecinde, Mustafa Gültepe ile 4 sene bu arada fariza yaptıklarını hatırlatan Gülle, "Kendisi aşırı etraflıca zamandır ihracatın içinde. Oluşturacağı acemi yönetimiyle kalburüstü işler yapacaktır. Bu beraberinde sembol yarışıdır. Bu sembol yarışı her insanın bire beraberinde anda başlama almış bulunduğu ve bayrağı diğerine bakmak namına çabucak koşup beraberinde önde gözleyen arkadaşına bırakmasıdır. Biz bu rolü yaptık. Bir fasile sıcaklığı içre bu işleri yaptık. Görev sürecimizde benimle yanı sıra fariza işleyen eksiksiz başkanlarıma teşekkürname ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?