Spor

TFF'den Down Sendromlular Milli Takımı'na 500 bin teklik muvaffakiyet ödülü

TFF Yönetim Kurulu, İtalya’da planlı 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda (Trigames 2021) şampiyonluğu vasıl Down Sendromlular Milli Takımı'na hususi ortak ihsanıhümayun vermeyi kararlaştırdı.

TFF'den Down Sendromlular Milli Takımı'na 500 bin teklik muvaffakiyet ödülü
02-12-2021 16:29
İstanbul

TFF'den meydana getirilen açıklamada, Federasyon Başkanı Nihat Özdemir başkanlığında birleşen TFF Yönetim Kurulunun, "Türkiye Futbol Oynuyor Projesi'' kapsamında dayanak verdiği Türkiye hususi Sporcular Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlular Milli Takımı'na 500 bin teklik hususi ihsanıhümayun verilmesi anlamında değişmeyen almış bulunduğu belirtildi.

Engelliler Koordinasyon Kurulundan mesul TFF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem tahsil edilen kararla ait icra ettiği açıklamada, "Biz TFF kendisine 2006'dan itibaren önemli teşrikimesai ile desteklediğimiz hususi Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlular Milli Takımı'nı aldıkları Avrupa şampiyonluğundan çevre ödüllendirmeye değişmeyen verdik. 2022 senesinde da ülkemizi Dünya Oyunları'nda en güzel biçimde asimilasyon edeceklerine ve şampiyonayı kazanacaklarına inanıyoruz. Bu vesileyle de topu topu mânialı topluluğunun 3 Aralık Dünya Engelliler gününde, bugün bulunduğu kabilinden herhangi bir devir da yanlarında olacağız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?