Spor

Terim: “Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçı önceleri meydana getirdiği açıklamada, "Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız" dedi.

Terim: “Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız”
08-12-2021 22:49

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndan şef çıkan ekibi atama edecek bulunan Lazio maçı önceleri Roma Olimpiyat Stadyumu'nda matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. Terim, “İstanbul'daki ilkin maçtan ilkin hemen ortak futbolsever olsam, karşılaşma programlarına baksam kesme bu maçı seçerim demiştim. Doğru. Burada Lazio'ya duyduğum hürmet kadar, takımıma bulunan güvenimin de ifadesiydi. Bu gruptaki serüvenimiz gösterdi ki Galatasaray oynadığı kadem topu ve vaat etmiş bulunduğu gelecekle baş başa Avrupa standardını yükselten ortak takım. Bu sebepten dolayı Marsilya ile oynadığımız maç, benim düşüncesince Avrupa Ligi'nde o gecenin maçıydı. Tarafsız şekilde yarınki karşılaşma programına bakılmış bulunduğu devir da Lazio maçının o gündüz dediğim mevzuyla örtüştüğünü görüyorum. Lazio ve Galatasaray'ın bu mevsim UEFA Avrupa Ligi'nde başardığı şeylerden sonraları erte ortak play-off maçı oynayacak gibiyiz. Biz buraya rastgele ortak başağrısı olmaksızın da gelebilirdik. Lokomotiv maçında maatteessüf aşırı ortak tomar goller kaçırdık. Çok da çirkin ortak gol yedik. Yoksa liderliği garantilemiştik. Lazio ayrımsız grupta arazi aldığımız, aşırı başlıca gol pozisyonlarına giren ve bitiricilik seviyesi erdemli bulunan ortak takım. Böyle ortak rakibe dirlik oynayacağız” dedi.

“Gecenin maçı olacak"

Tecrübeli uran adam, Avrupa Ligi'nde Lazio karşılaşmasının gecenin maçı olacağını vurgulayarak, "Bir play-off maçı üzere ayrımsız sürede gücük ay ayındaki maçı oynuyor gibiyiz. Marsilya ve Lokomotiv Moskova'nın Lazio ile baş başa ayrımsız grupta bulunduğu torbadan ahir düşüncelerim ayrımsız halde bitmeme ediyor. Şampiyonlar Ligi grubuna benzetmiştim. Ona akıllıca uğraş ettik. Ne bahtiyar ki buraya ilkin ikiyi garantilemiş, lider, aşınmış olgunlaşmamış ve dışarıda tek gol yememiş ortak kol şekilde geldik. Bu bizim düşüncesince aşırı ehemmiyetli veriler. Galatasaray Roma'dan puanla dönmesi biçiminde grubu şef tamamlayacak. Bu takımın uran direktörü şekilde oyuncularımla alım çalım duyuyorum. Lazio'ya iri hürmet duyuyorum. Çok ciddi, ehemmiyetli ortak takım. Meslektaşım Sarri'nin oynatmaya çalışmış bulunduğu futbolun rastgele sabık gündüz oturduğunu görüyorum. Çok ehemmiyetli oyunculara sahipler. Dikkat etmemiz gerekecek. Şampiyon karakteri haiz dü takımdan bahsediyoruz. Dolayısıyla dobra ortak karşılaşma olacak” ifadelerini kullandı.

"Çok şükür iyiyim"

Sağlık vaziyeti dirlik da açıklamalarda mevcut Terim, laflarını şöyleki sürdürdü:
“Pazartesi süregelen ağrılarım işkembe ve bumbar sistemindeki dert şikayetlerim elan sonraları ortak rahatsızlığa dönüştü. Geceyi hastanede etmek mecburiyetinde kaldım. Kimseyi telaşlandırmak ve endişelendirmek istemedim. Onun düşüncesince rastgele ortak paylaşımda ve bilgilendirme yapmayı aşırı er gördüm. Tetkikler bitmeme ediyordu. Daha sonraları bazısı ameliyat ihtimalinin bulunduğu masaya konunca gine konuştuk. Doktorlarımızdan lazım izinleri alarak cemaziyelevvel antrenmana gittim. Sonra hastaneye art döndüm. Şimdi de takımımla beraberim. Ondan ötürü aşırı mutluyum. Buradan canan Dursun Buğra Hoca'mın gözetiminde üç gündüz süresince benimle ilgilenen doktorlara aşırı teşekkürname ediyorum. Arayan, soran, ilgilenen, paylaşan, elleme dileklerde mevcut her insana teşekkürname ediyorum. Çok şükür iyiyim. Burada olmaktan da akıbet etap mutluyum. Onlarla kesim edilmez lakin katkısız olsunlar bana müsaade verdiler. Allah'a şükür iyiyim. İlginize teşekkürname ederim.”

"İtalya'da olmaktan ötürü akıbet etap mutluyum

Bir devre uran yönetmenlik icra ettiği İtalya'yı aşırı sevdiğini ve burada olmaktan mevki duyduğunu dile getiren uran yönetmen Fatih Terim, “İtalya'da olmaktan ötürü akıbet etap mutluyum. Her devir dediğim üzere İtalya benim ikinci vatanım. Burada aşırı bahtiyar günlerim oldu. Hala da aşırı elleme ilişkilerim, arkadaşlarım var. Çok sevdiğim ortak ülke. Aşağı fevk rastgele hafta sonu Serie A'dan ortak karşılaşma izliyorum. Özellikle akıbet zamanlarda kadem topu kalitesinin gine artmasıyla dehşetli ortak küme olmaya başladı İtalya Ligi. Şampiyon karakterini haiz aşırı kol olması da İtalyan ligini elan seyredilir, beğenilen ve fırtınalı duruma getiriyor. İtalya ligine ecnebi değilim. Çok yakından bilici biriyim. İtalya'da olmaktan akıbet etap mutluyum. Kendimi evimde hissediyorum. Bu genişliğinde sene geçişine karşın İtalya'ya kadem bastığım havalimanından şu anne genişliğinde bulunan kısımda bana bulunan sevgiyi, saygıyı gördükçe aşırı elan bahtiyar oluyorum ve alım çalım duyuyorum. Hangi takımdan bulunduğu ehemmiyetli değil. Terim adını görmelerinin onlar düşüncesince yetiyor olması beni aşırı bahtiyar ediyor. Bu her insana kader olacak ortak bilinçlilik değil. Yaşamak lazım. O sebepten dolayı İtalya'da olgunlaşmak benim düşüncesince rastgele devir aşırı güzel” yorumunda bulundu.

"Umarım erte ilkin tedaviyi maçtan sonraları onlar bana yapmış olur"

Futbolcuların dobra ortak kâr alarak namına ve Galatasaray camiasına armağan vereceklerine inandığını tabir fail sarı-kırmızılı takımın uran patronu, “Oyuncularım inşallah ortak armağan verirler. Onlar da üzüldüler. Çok levent boylu uran insanlık yıllarımda ortak kere alıştırma kaçırmadım. Gittim, çıkamadım ilkin gün. Onlar da duydular. Oyuncularım benimle baş başa Galatasaray camiasına da ortak armağan verecekler. Onların niyetlerinin bu bulunduğunu biliyorum. Onlarla alım çalım duyuyorum. Umarım erte ilkin tedaviyi maçtan sonraları onlar bana yapmış olur” şeklinde konuştu.

“Dünyada bu genişliğinde havadan ve levent boylu devamlı ukubet verilmiyor"

Marsilya maçındaki yargıcı yönetiminden övgüyle bahsetmesi ve Türkiye'deki boyut dirlik görüşü sorulan Terim, şu cevabı verdi:
“Marsilya maçından ilkin hakemlerle ait konuşmam anlamında ümit vardı. O gündüz saha dışındaki konuların cevelan mücadelemizin önüne geçmesini istemediğim düşüncesince ayrıntılı yorumlarda bulunmadım. Bugün ilkin dü tam arazi edinmeyi garantiledik; fakat önümüzde aşırı başlıca birincilik gayesi var. Buradan şef çıkmanın kulübümüz için, iklim futbolu için, iklim puanına yardım sağlaması için, saygınlık açısından ve hesaplı manada aşırı elan ehemmiyetli neticeleri olacağına inanıyorum. Bu ortak alan okumanın ortak art dönüşü. Benden bu mevzular dirlik konuşmam anlamında beklentiler bulunduğunu biliyorum. Sadece şu kadarını söyleyebilirim. Dünyanın tek durumunda bu oyunun en iri aktörlerinden biri bulunan uran direktörlere bu genişliğinde havadan ve levent boylu devamlı ukubet verilmedi. Bu genişliğinde başlıca men cezaları çıkmıyor. Daha ayrı ayrı oluyor. Ben de arsıulusal ortak platformda olduğum düşüncesince bunları söylüyorum.”

“Kimsenin ukubet aldığını görmüyoruz"

Geçen haftalarda İngiltere'deki iri maçlarda hocalar ortada kavgalar ve atışmaların bulunduğunu tabir fail Terim, "Araya girenler oldu. Birkaç dakika sürdü. Kimsenin ukubet aldığını görmüyoruz. Çünkü kimesne ukubet hasretmek düşüncesince yaklaşmıyor. Burada olsaydık, onlar bizde olsaydı 5-6 maçtan aşağılık ukubet olmazdı. İkisi de oyunu vazgeçme ederlerdi. Bir de absürt akkuş ortak kalça elan var. Derbi oynuyorsunuz. Atılırsanız 50 bin insan rakibin içinde seyredeceksiniz. Yoksa 4 karşılaşma ukubet yersiniz. Saçma akkuş ortak madde. Orada hakeza cezalar görmüyorum 10'ar, 8'er maçlık Şöyle ortak kusur anlaşılma çıkmasın. Biz kimsenin müsamaha görmesini, yaptıklarının bulunmayan sayılmasını istemiyoruz. Bir olayın kararına bakarken, o olayın oralara hastalık geldiğini de elleme aşina olgunlaşmak lazım. Son atıldığım maçta alkıştan atıldım. evvel çizgiye bastım, sonraları alkışladığım düşüncesince atıldım. 15-20 insan bizim köşe çizgisinde sahaya girdi. Sen orada olacağına buradasın Hakemin teatral yeteneği de yüksek. İki insana zerrin anaç gösteriyorsun. Aklımızla küçümseme mı ediyorsun? Hayatım süresince yaşadığım tek şeyi kimseden gizlemedim. Son 50 yıldır herkesin, milyonların gözü uğrunda yaşıyorum. Gizli hafi ortak şeyim yok. Yaptığım ortak şeyi de yaptım diyorum” açıklamasında bulundu.

“Her dakika bizlere kalça anlatıyorlar"

“Karagümrük maçında bana ukubet verici temsilciyi Hatay maçına gönderiyorsunuz" diyen Terim laflarını şöyleki sürdürdü: "O da yetmiyor Fenerbahçe maçına gönderiyorsunuz. Refik Emre diyerek biri Abdurrahman Arıcı'ya yoklamak lazım. Başka kimesne bulunmayan mu? Galatasaray'ın akıbet üç maçında üç VAR hakemine bakın. Yaşar Kemal Uğurlu, umut Öztürk, Bahattin Şimşek Hiç hiç kimseye hakeza üçlü bedel mevrut midir? Artık şaşırdık. Sanki kuralı bilmiyoruz. Her dakika bizlere kalça anlatılıyor. VAR, hataları azaltın diyerek geldi. 6 insana çıktınız, birbirinizle anlaşamıyorsunuz. En kolayı ego yapmadım, kusur anlaşıldım demek. Biz anca de demiyoruz. Yaptık diyoruz. Ben bunu doğrusu yapamam. Hepsinin bedelini öderim. Ödüyorum da; fakat hiçbirini ve tek şeyi unutmam.”

“Onlar hastalık izah yapmıyor?"

Fatih Terim, Marsilya karşılaşmasında hakemin yönetimi ve iletişiminin dehşetli bulunduğunu dediğini belirterek, "Marsilya'da aleyhimize maruz ukubet atışı mıydı? Hayır. Kerem dokunmamış güçlü Hiçbir bilinçlilik söyledik mi? Yoksa noktayı ulaşınca onlara da söylüyoruz. Herkese söylüyoruz. Neden? Onların sizin görüşlerinizi dinleyip size bedel vermesi yüzünden. mühim bulunan bu. Yoksa hacısı hocası günah yapıyor. Orada ortak başağrısı yok. Marsilya maçının ilkin devresindeki gol pozisyonunda Alex'in uğrunda durdu. Yüzde beniz gol pozisyonu. Doğal şekilde hakeme biz yüzdelik beniz golümüzü önledin dedik. Üzgünüm, çirkin ortak şanstı diyerek cevap verdi. Bu kadar. Ne kabul edebilirsiniz bunun üzerine. Biz de ortak bilinçlilik söylemedik. İnsan apayrı ortak önsezi içine giremiyor zaten. İletişimden, uran adamlarla, futbolcularla konuşmaktan korkmayın. Konuştuğunuz devir doğrusu infial, olay aşağıya iner. Biz uran direktörler ve futbolcular, dirim kalitesi 90 dakikada çizilen insanlarız. Belki kaderlerimiz 90 dakikada çiziliyor. Her maçın peşi sıra o terle, heyecanla ve stres ile sorularınızı cevaplıyoruz. Cevaplamak zorundayız. Bütün televizyonlara, gazeteci arkadaşlarımıza cevap veriyoruz. Belki de kâffesi bu konuşmaları yaparken cezanın sınırında geziyoruz. Yine ukubet yemeyelim diyerek titiz olmamız gerekiyor. Neden milyonlarca bireyin cevap beklediği insanlar, milyonlarca yaşamı etkileyen kararları tek halde açıklamıyorlar? Biz çıkıp sorduğunuz sorulara belirgin yürekle cevap veriyoruz. Aslan üzere de stadyumdan ayrılıyoruz. Onlar bu sorulara cevap vermediği üzere stadyumdan da sezdirmeden ayrılıyorlar. Ne devir sorsak kalça değişiyor. Ne sorsak alelhusus ki ortak şeyler değişiyor. Belki kalça değişmiştir ve bizi inandırma ederler ve insanoğlu onları mesabesinde bulur. Bunu da ortak düşünün artık” diyerek konuştu.

“Beraberlik düşüncesiyle adam olgunlaşmak bizlere kaybettirir"

Lazio karşısında beraberlik yetse de bu düşünceyle sahaya çıkmayacaklarını ve tipik oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağımızı tabir fail Terim, laflarını şöyleki noktaladı:

“Beraberlik bizlere yetiyor; lakin o felsefeyle çıkmayacağız. Belki Lazio art çekilmemize etmen olabilir. Yoğun presle başlayacaklarını düşünüyorum. Oyun içinde tashih etmek düşüncesince oynayacağız. Benim karakterimi elleme belirleme etmişsiniz. Her yerde tashih etmek isterim. Oyun önceden beraberliği kafasına koyan ortak kol olamayız. Öyle olursa kaybederiz. Muhakkak savunmalı önlemlerimizi alacağız. Oyunun dü yönünü elleme oynamaya çalışacağız; lakin ortak nokta bizlere yetiyor düşüncesiyle sahaya adam olgunlaşmak bizlere kaybettirir. Lazio atağı dost ve bunu elleme önleyen ortak takım. Bunu dikkate almamız lazım. Her an rastgele şeyi meydana getirecek ortak takım.”

Burak Ortahamamcılar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?