Spor

Terim: 'Genç kadromuz dev adımlarla ilerliyor'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçının arkası sıra icra ettiği açıklamada, "Genç kadromuz dev adımlarla ilerliyor" dedi.

Terim: 'Genç kadromuz dev adımlarla ilerliyor'
22-10-2021 09:29

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 3. maçında Galatasaray, deplasmanda Lokomotiv Moskova'yı 1-0 yenmiş ederek liderliğini sürdürdü. Maçın arkası sıra Fatih Terim, Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

“İyi birlikte ekipman olma yolundayız"

Fatih Terim, maçla ilgilendiren beş altı ehemmiyetli hamiş söyleyebileceğini belirterek, "Bu karşılaşma engelleme iktisap etmek neredeyse oynadığımız hepsi maçlarda aşırı az vaziyet verdik. Bu bizim düşüncesince önemli. Genç birlikte kadromuz var. Bu güre kadronun sorumluluk yapması, kusur oynaması, devir hin ürkmesi aşırı tabii fakat dev adımlarla ilerliyorlar. İlk nısıf ısrarla üstünde durduğum çelimli ve donanımlı teras oyunlarını maatteessüf ferde kayıpları yüzünden oynayamadık; fakat elleme savunduk. Bu aşırı önemli. Planımız elan birlikte tomar küf ve elan birlikte tomar aldatmaca hakimiyetiydi. İlk yarının en ehemmiyetli noktası rakibe vaziyet vermememizdi. İkinci nısıf roller değişti. Oyun değişiklerden sonradan elan ilginç birlikte çözüm aldı. Bazı bölgeleri değiştirerek oyuna karışma ettik. Sonra da aktör değiştirerek oyuna karışma ettim. Bence değişikliklerden sonradan aşırı elleme sahneler ortaya çıktı. Birçok gol konumu yakaladık. Bazı oyuncularımız ateşli ve telaşlıydı. Bazıları levent boylu zamandır oynamıyordu. Tecrübelisi ve genciyle elleme birlikte ekipman olma yolundayız. Muhakkak ki eksiklerimiz var; fakat Avrupa'da bu genişliğinde az vaziyet vererek 7 puanla reis iktisap etmek on paralık küçümsenecek birlikte bilinçlilik değil. Kim ne derse desin Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova'nın bulunmuş yer aldığı bu kadro Şampiyonlar Ligi grubu. Bu arenalara yatkın takımlar. O sebepten oyuncularımı kutlama kartı ediyorum. Buradan kaybetmeden kıymetlendirmek aşırı önemliydi. Dün matbuat toplantısında da dediğim neredeyse üç benek kabul etmek aşırı elan elleme olacaktı” sanarak konuştu.

“Avrupa Ligi'nde gol yemeyen dü takımdan biriyiz"

Avrupa Ligi'nde gol yemeyen dü takımdan birisi olduklarını vurgulayan Fatih Terim, “Şimdi dü karşılaşma içeride, birlikte karşılaşma dışarıda oynayacağız. Taraftarımızla bu arada küçük ufak kadem seslerimizi acep duyurabilir miyiz? Bu platformlara alışığız. Oyuncularımı kutluyorum. Takım olma namına aşırı iri birlikte etap kaydettiler. Her karşılaşma güre oyuncularımıza birlikte deneme katacak. Girdikten ahir mücadeleleri ve başarıları aşırı iyi. Gol de mükemmel benim sevdiğim tarzda, elleme birlikte bitirişle oldu. Belki de gecenin en elleme golüdür. Şu anda bildiğime göre UEFA'da gol yemeyen dü ekipman var. Bunlardan birisi biziz. Bu akıbet denli sevindirici. Galatasaraylılar bunlara layık. Gruptan büyümek düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Üç maçımız var. Üçü de tehlikeli. Kendi evimizde olması bizi elan da ümitlendiriyor. Güzel birlikte yengi oldu” açıklamasında bulundu.

"Gençlerimiz düşüncesince iri tecrübe"

Marsilya-Lazio maçının golsüz berabere bitmesinin karşılaşma psikolojisine hasiyet etmediğini ve oyuncuların mücadeleye odaklandığını vurgulayan sarı-kırmızılı takımın uran patronu, “Ben bunu sav verdiğimde iri birlikte tepkime olmadı soyunma odasında. Herkes bugüne konsantreydi. Parolamız bu maçta tez etmemekti; fakat bu genişliğinde da geçerken tutmak lazım. İkinci yarıda bir-iki muhatara yaşadık fakat bunlar da dönen toplardan oldu. Uzun oynadılar ve dönen düet topları aldılar. Sonradan buna tılsım aldık. Allah'a şükür yüzümüzün akıyla dönüyoruz. Bu bizlere üç benek ve ehemmiyetli birlikte yengi yer aldığı genişliğinde gençlerimiz düşüncesince de iri birlikte deneme oldu. O sebepten memnunum. İnşallah elan elleme olacağız. Başkanımızla, yönetimimizle, hepsi çalışanlarımızla, camiamız bu akilane stratejiyle elan elleme günlere gideceğiz inşallah” niteleyerek laflarını noktaladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?