Yaşam

Tekirdağ'da eş ve özürlü 300'e DOĞRU kursiyerin el emeği icraat sergilendi

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde oluşturulan Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi'ne eklenmiş olan avrat ve sakat kursiyerlerin birlikte sene süresince meydana getirdiği çalışmalar, sergide beğeniye sunuldu.

Tekirdağ'da eş ve özürlü 300'e DOĞRU kursiyerin el emeği icraat sergilendi
19-01-2022 11:35
Tekirdağ

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde oluşturulan Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi'ne dahil olan avrat ve mânialı kursiyerlerin birlikte sene süresince icra ettiği çalışmalar, sergide beğeniye sunuldu.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Kapaklı Belediyesinin kuma projesi kapsamında güzeşte sene oluşturulan atölyeye avrat ve mânialı kestirmece 300 kursiyer katıldı.

Kursta birlikte sene süresince seramik, kaligrafi, filografi, resim, punch nakış, makrome, amigurumi, kişmiri kalem, besili boya ve fotoğrafçılık üzere bölgelerde meydana getirilen çalışmalar, Kapaklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Balo Salonu'nda oluşturulan sergide beğeniye sunuldu.

Belediye Başkanı Mustafa Çetin, serginin açılışında icra ettiği konuşmada, Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi'ni Trakya Kalkınma Ajansının yüzdelik 70 hibesiyle açtıklarını söyledi.

Atölyenin şişman candan karşılaştığını tamlayan Çetin, şöyleki konuştu:

"Kadınlarımız, çocuklarımız ve mânialı yurttaşlarımızdan oluşan 300'e benzeyen kursiyerimizin el emeği menfez nuru mahsulat ürettiği birlikte arazi biçimine geldi. İlerleyen süreçte kurs yelpazemizi uzun uzadıya dernekevi yiyeceklerin de üretimini sağlamayı planladığımız atölyemizde, mamüllerin hâlâ şişman kitlelere pazarlanmasını ve kursiyerlerimizin ev ekonomisine yardım sağlamasını arzuluyoruz."

Kursiyerlerden Cengizcan Çil, kursta el emeğiyle iyi mahsulat ortaya çıkardıklarını tabir etti.

Gülçin Çil de kursa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kurs öğreticilerinden Elif Elmas, işlik emekleri sebebiyle avrat ve engellilerin zatî hareket ve sosyalleşmelerine katkıda bulunduklarını kaydetti.

Filografi kursunda vazifeli Semiha Avcu, kursiyerlere başlı sanatını öğretmeye çalıştıklarını belirtti.

Kaymakam Bayram Sağır ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kursiyerlere katılma sertifikası verdi.

Serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da katıldı.

Sergi, 21 Ocak'a derece gezilebilir.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?