Spor

Sumudica: "Yüzde bin verilmemiş penaltımız var"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Kayserispor beraberliği sonrası icra ettiği açıklamada, “Penaltı pozisyonunu yüzdelik beniz değil, yüzdelik bin verilmemiş penaltımız var" dedi.

Sumudica:
23-12-2021 22:04

Karşılaşma sonrası matbuat personellerinin sorularını cevaplayan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, karşılaşmanın evvel yarısında nice pozisyonlarının bulunduğunu tabir ederek “İki gol attık. İkinci nısıf 5-6 pozisyonumuz vardı ayrıca ortak de es geçilen penaltımız vardı fakat sayı üretemedik. 2-0'u bulduğunuz devir oyunu kapatmalısınız. İki ortadan dü gol kemirmek cins değil. 4-5 pare de kemiksiz pozisyonumuz vardı, bitiş paslarının az buçuk henüz akıllıcasına verilmesi gerekiyordu. Bunları da yapmış olup sayı üretemedik. Şimdi televizyonda seyrettim penaltı pozisyonunu yüzdelik beniz değil, yüzdelik bin verilmemiş penaltımız var" dedi.

Wallacenin enjeksiyon ile ikinci yarıya çıktığını tabir fail Sumudica, “40 metreden ölçülü yapılıp hepsi da izleme etmiyor, gol de yiyorsanız ne diyebilirim. Bulduğunuz pozisyonların hesabına 3'üncü golü de bulmadığınız devir ayak hepsi sizi cezalandırıyor" ifadelerine toprak verdi.

"Olayları yatıştırmaya çalıştım"

Karşılaşma sonrası çıkan olayların sorulması hesabına de mütekellim Teknik Direktör Sumudica, o tam içeride bulunduğunu daha sonra dışarıya çıkarak vakaları razı etmek düşüncesince çalıştığını söyledi. Sumudica, şunları söyledi:
“Hakeme asistan olmaya çalıştım, herkesi sakinleştirdim. Kimsenin iri ortak günah yapmasını istemedim fakat hakemin maçtan sonraları soyunma odasına gelip futbolcularımın elbette ağladığını görmesini isterdim. Haddadi 'Ben ortak mt. Mounir'in arkasındaydım, şayet bu penaltı değilse ego futbolu bırakacağım' dedi. Dokuz maçtır buradayım ortak defa üstelik hakemin Malatya düşüncesince VAR'a gittiğini görmedim. Şimdi duyuyorum VAR hakemi ortak alt ligin hakemiymiş. Hüseyin Göçek'i henüz başlangıçta de biliyorum. Eğer değişmeyen veremediysen, kemiksiz değilsen VAR'a gitmelisin. Ayrıca VAR'da düzey yerine baş döndürücü faziletkâr ortak yargıcı olmadığını biliyorsan, toy ortak yargıcı bulunduğunu biliyorsan VAR'a gelip penaltı kararını kendin vermelisin. Niye gelişigüzel nesne Malatya'ya geliyor. Eğer pozisyonda değişmeyen verilememişse illet ölçüm haklarını huzur yan düşüncesince kullanıyor hakemler. Futbolcular bunu hissediyor. Oyuncularım bana diyor ortak hafta süresince eksiklik 10 dereceye denli sakıt itici havada çalıştık, bir tanesi geliyor ve bizim eksiksiz çalışmalarımızı elimizden alıyor. Hakemlere huzur taşlama eylemek istemiyorum ortak nesne de düşünmek istemiyorum. Benim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli imkânsız bunun bedelini oyuncular öder fakat iri ortak Anadolu ekibi bunun bedelini ödeyecek, tek akıllıcasına değil. Eğer bu vaziyet Türkiye'deki iri takımlardan birisinde olsaydı düşünüyor musunuz ki yargıcı VAR'a gidecekti, gidecekti niçin Malatya düşüncesince gitmiyor? Herkes günah yapabilir fakat adalet ettiğimizi verin.”

Cahit Özçelik - Numan Güder

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?