Yaşam

Sokakta donmak üzereyken bulmuş olduğu köpek yavrularını biberonla besliyor

Elazığ'da canlı Murat Gündüz, sokakta donmak üzereyken bulmuş olduğu 7 köpek yavrusunu evinde çaça ve biberonla mazot vererek besliyor.

Sokakta donmak üzereyken bulmuş olduğu köpek yavrularını biberonla besliyor
30-11-2022 16:07
Elazığ

Sürsürü Mahallesi Tekin Sokak'ta canlı Murat Gündüz (52), tün motosikletiyle evine gittiği esnada duyduğu iniltileri izlem edince minval kenarında 7 köpek yavrusu bulunduğunu ayırt etti.

Açlıktan takatsiz sakıt ve soğuktan donmak neredeyse bulunan yavruların bu biçimde kalmalarına gönlü el vermeyen Gündüz, motosikletinin kasasına koyduğu köpekleri evine götürdü.

Gündüz, köpekleri ortak kasanın zarfında sobanın kenarına koyarak ısınmalarını sağladı. Köpeklere biberonla mazot ve çaça verici Gündüz, yavruları ölümden kurtardı.

Köpeklere evinde gözü kabilinden icra vekili Gündüz, yavruların niteliğine baş döndürücü üzüldüğünü belirtti.

Hayvanları soğuktan ve açlıktan ölmemeleri düşüncesince evine götürdüğünü tabir fail Gündüz, "Bu yavruları ortak hafta evvel sokağa vazgeçme edilmiş kendisine buldum. Dışarıda hava baş döndürücü soğuktu ve zooloji kuskunsuz durumdaydı. Kendilerini kurtaracak biçimde değillerdi. Aldım, getirdim. Günde 4 el mazot ve çaça vererek besliyorum ki ölmesinler." dedi.

Gündüz, evinde minnoş isminde ortak kedisinin de olduğunu, onun da köpek yavrularını baş döndürücü sevdiğini ve kedisinin köpeklerle devir hin oynamasını mutlulukla izlediğini dile getirdi.

Günlük 4 litre mazot tükettikleri düşüncesince yavrulara mazot yetiştirmekte zorlandığını aktaran Gündüz, "Tüm kişilere sesleniyorum, hayvanları lütfen sevelim, koruyalım. Bunlar bizim dostlarımız, iyesiz kalmasınlar. Onları ölüme vazgeçme etmeyelim zira bunlar Allah'ın bizlere bahşetmiş bulunduğu güzellikler." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?