Teknoloji

Sinoplu hackerdan Biden’ın partisine şok

Donald Trump'ın genel ağ sitesinde meydana getirdiği ‘hacktivist' eylemle dünyanın konuşmuş olduğu Türk hacker bu kere Amerika Başkanı Joe Biden'ın partisini şok etti. RootAyyıldız rumuzunu kullanan Sinoplu Can Cebeci demokratların genel ağ sitesinde birlikte kısmı ele geçir

Sinoplu hackerdan Biden’ın partisine şok
02-11-2021 10:08
Daha önceki Amerika'nın İslam ve Türkiye kini ile Fethullah Gülen'i doğrulama etmemesine tepkime almak düşüncesince ‘hacktivist' eylemler yaptığını açıklanan Can Cebeci ele geçirdiği fbconnect-stage.democrats.org isminde sanlı adrese de müşterek derece bıraktı. Adresin hâlâ önceki Demokrat Parti'nin genel ağ adresine antre ve eşya işlemlerinde kullanıldığı öğrenildi.

Sinoplu hacker ele geçirdiği adrese Kur'an-ı Kerim'den Yusuf Suresi 108. ayetin Türkçe ve İngilizce mealini, yıldırı örgütü önderi Fetullah Gülen'le küçümseme fail müşterek görsel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mülakat meydana getirdiği müşterek videoyu ekledi.

FETÖ önderi ile küçümseme etmiş olduğu görselde “Fetbull” “Amerikan Köpeği” ifadelerine arazi verirken, sayfaya yazdığı notlarda, “Allah önünde savaş! Sen elden kendiliğinden sorumlusun. Müminleri (savaşa) isteklendirme et. Umulur ki Allah, kâfirlerin (müminler üstünde edisyon oluşturan) tazyiklerini engeller. Allah'ın baskısı da ibretlik cezalandırması da hâlâ çetindir” lafları arazi aldı. Demokrat Parti'nin genel ağ sitesi kullanıma bitmeme ederken, ele geçirilen parçaya eklenmiş olan derece geçerliliğini koruyor.

Ünsal Karka

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?