Yaşam

Şile'de Sarıkavak Kalesi Doğa Yürüyüşü Şenliği düzenlendi

Şile Kaymakamlığının liderliğinde planlı "Karadeniz Bölgesi'nde Ekoturizm Ağının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Sarıkavak Kalesi Doğa Yürüyüşü Şenliği yapıldı.

Şile'de Sarıkavak Kalesi Doğa Yürüyüşü Şenliği düzenlendi
02-10-2021 18:59
Istanbul

Şile'nin ekoturizmine ulama sunulması, bölgenin saf ve kültürel potansiyelinin tanıtılması gibi yaşama geçirilen plan kapsamında, çiftteker ve seyir metodları belirleme edilerek doğrultu tabelaları ve bilgelik panoları konuldu. Ayrıca parkurda, kuş rasat kuleleri, resim banklar ve evcil yetiştirici stantları yapılarak ekoturizm altyapısı güçlendirildi.

Sarıkavak Kalesi Yürüyüş Parkuru'nun açılışı nedeniyle planlı "Sarıkavak Kalesi Doğa Yürüyüşü Şenliği"nde, doğaseverler İstanbul Doğa Sporları Kulübü rehberliğinde seyir yaptı.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, seyir öncesinde meydana getirdiği konuşmada, 5 değişik ülkeyi havi projenin birlikte ayağının da Şile'de gerçekleştirildiğini belirterek, Şile'ye dobra birlikte ekoturizm altyapısı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Doğa gezilerinin esenlik düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Kaya, "Şile, eş bulunduğu bu gizil hazineyle koskoca olanaklar sunuyor. Deniziyle, yeşiliyle, mavisiyle başta ekoturizm açısından göz kamaştırıcı birlikte potansiyele sahip. Bu hazineyi sürdürülebilir birlikte halde korunum ederek, koruyarak, kollayarak geleceğe aktarma etmek bizlerin vazifesidir. Hem bu giranbaha hazinenin farkına varacak, ondan faydalanacak aynı zamanda korunum ederek doğacak nesillere aktaracağız." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Sarıkavak branşında çiftteker rotaları, seyir parkurları, kuş rasat noktaları, mesire ve resim tasrif ile mahallî mamüllerin satılacağı sahaların belirleme edildiğini özetleyen Kaya, "Bunların sağlanması düşüncesince de fiziksel iyileştirmeler yapıldı. Büyük birlikte mesai harcandı. Tanıtım kitapçıkları, haritalar, genel ağ altyapısı ve uygulamalarla bu icraat desteklendi. Bu vesileyle ilçemizde ve ilimizde Türkiye'mizin eş bulunduğu ekoturizm altyapısını geliştirerek evcil potansiyelden faydalanarak evcil gezim gelirlerini tasarruf etmek isteyerek birlikte mesai vermek yürütüldü." dedi.

Yürüyüşe eklenmiş olan İstanbul Doğa Sporu Kulübü Derneği üyelerinden Ercan Albayrak, bölgenin ormanı, akarsuyu ve nebat örtüsüyle seyir düşüncesince baş döndürücü dobra bulunduğunu belirterek, "Bu coğrafyanın herhangi birlikte tarafı çivi başına keşfedilmek düşüncesince bizleri bekliyor. Kuş sesleri, tabiatın sesi hepimiz düşüncesince burada." niteleyerek konuştu.

Yürüyüşe eklenmiş olan doğaseverlerden Ayfer Erdoğan da huy sporlarıyla ilgilenenlere bu parkurda yürümeleri tavsiyesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?