Ekonomi

Sıfır emisyona intikal 2050'ye denli toptan ekonomiye 10,3 trilyon dolar kazandırabilir

Dünyada 2050 yılına denli açık sıfır emisyona geçişin 10,3 trilyon dolar mesabesinde toy endüstriler yaratacağı hesaplanıyor.

Sıfır emisyona intikal 2050'ye denli toptan ekonomiye 10,3 trilyon dolar kazandırabilir
11-01-2023 15:09
Ankara

Londra merkezli sürdürülebilir kalkınma danışmanlığı Arup ve iktisat danışmanlığı şirketi Oxford Economics'in tutanağına göre, rastgele sene hâlâ da fikir donör bir duruma mevrut toptan hava kriziyle uğraş edebilmek düşüncesince dünkü teknolojiler ve uzmanlıklar ortaya çıkıyor.

Arup ve Oxford Economics'in birlikte salname emek vermesi sonrası hazırlanmakta olan rapor, hükümetlere, yatırımcılara ve çecik yeşil birlikte ekonominin sunmuş olduğu fırsatları açıklamayı amaçlıyor.

Gelecekte yeşil ekonominin hâlâ da ön plana çıkacağı tamlanan tutanağa göre, yeşil ekonomiye geçişte belirlenecek ciddi kazançlı politikalar ehemmiyet bildirme ediyor.

Raporda, şu ifadelere toprak verildi:

"Ekonomik faaliyetlerin çevreye yaşatacağı negatif etkilerden arındırılması gerekiyor. Böylece toptan iktisat hâlâ sürdürülebilir birlikte sürece girebilir. Bu, toptan ısınmanın dokuncalı etkilerinden hemen çevrenin değil ayrımsız sürede kazançlı refahın da korunmasıyla ulaşılabilir. İklim değişikliğini düşürmek pahalıdır ve temelde müstehase yakıta ilgili erke kullanımından uzaklaşmayı gerektirir."

Sürdürülebilir mevki ve yeşil ekonomiye intikal döneminin 2050'ye denli toptan ekonomide şişman fırsatlar yarattığına ayraç edilen raporda, parlak enerjiye geçişin hepsi endüstrilerde rekabeti de artıracağı belirtildi.

Raporda, "2050 yılına denli kemiksiz sıfır emisyona geçiş, toptan ekonomiye 10,3 trilyon dolar mesabesinde yardım sağlayacak dünkü endüstriler ortaya çıkaracak. Bu miktar, elektrikli anahtar imalatı, yenilenebilir enerjiden yalıtım üretimi, parlak erke ekipmanı üretimi, yenilenebilir yakıtlar ve yeşil finansmanın diğer duru taşınmazlar içi hasılaya aracısız katkısını da içeriyor." değerlendirmesine toprak verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?