Ekonomi

SGK İstanbul İl Müdürü Göktaş’tan yapılandırma çağrısı

Prim ve namus borcu yapılandırmasında akıbet güneş 30 Eylül 2021 yerine belirlendi. SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş yapılandırma çağırısında bulundu.

SGK İstanbul İl Müdürü Göktaş’tan yapılandırma çağrısı
23-09-2021 12:41

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, verecekli çalıştıran ve sigortalıları yapılandırmaya çağırma etti. Göktaş, “Sosyal Güvenlik Kurumuna verecekli çalıştıran ve sigortalılarımız 7326 önemli yapılandırmadan müstefit olmak İçin Başvurularını 30 Eylül 2021 geçmişine kadar, e-sigorta aracılığıyla genel ağ üstünden yapılabileceği gibi, bizzat yahut kol aracılığıyla değgin bulundukları içtimai düzenlilik il müdürlüğü/sosyal düzenlilik merkezine de yapılabilirler” dedi.

Göktaş açıklamasında Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının da yapılandırma kapsamında 31 Aralık 2021 geçmişine derece anne dünyalık borcun tamamının ödenmesi şeklinde bu borca değgin rötar cezasının ve zammın silineceğini belirtti.

Göktaş, yapılandırmanın şişman avantajlar sağladığını söyleyerek, şu şekilde sıraladı:

“Yapılandırmadan müstefit olmak düşüncesince rastgele ortak garanti istenmeyecektir,
Yapılandırmadan evvela uygulama edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır,Yapılandırılan borçlardan çevre yürütme takip edeni ve haciz işlemleri yapılmayacaktır,
İşverenlerimiz yapılandırmada geçmiş taksitini ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ve dört dörtlük namına ödemeleri şeklinde borcu yok yazısı alınabilecek , ihalelere katılabilecekler,
Yapılandırma bitmeme etmiş olduğu sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi motivasyon uygulamalarından yararlanılacaktır.”
Göktaş, akıbet olarak, “Yapılandırma başvuruları düşüncesince akıbet haftaya girmiş bulunuyoruz fırsatı kaçırmayın kadın borcunuzu yapılandırın kazanın” ifadelerini kullandı.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?