Yaşam

Selzede buğulu tepme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifiyle ev mensur edildi

Sinop'un Ayancık ilçesinde 11 Ağustos'ta yaşanmış olan baskın felaketinde evleri dokunca gören Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Ömer Güleryüz'ün ninesi ve dedesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifiyle düz yazı edilen toy yuvalarına kavuştu.

Selzede buğulu tepme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifiyle ev mensur edildi
10-12-2021 12:17
Sinop

Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Ömer Güleryüz'ün, Sinop'un Ayancık ilçesine ilişkin Pazarcık köyünde yaşayan büyükbabası Mustafa ile ninesi Fati Yıldız'ın yaşamış olduğu ev baskın felaketinde hasar gördü.

Güleryüz'ün, Ampute Milli Futbol Takımı ile ziyareti sırasında halden bilgili olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililere yaşlı eş düşüncesince acemi müşterek ev düz yazı edilmesi emirini verdi.

Erdoğan'ın buyruğu ilişkin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce çelimsiz müddette inşası tamamlanan ev, Mustafa ve Fati Yıldız çiftine tasdik edildi.

"Ömer'imden 'size acemi ev yapılacak' haberini alınca aşırı duygulandım"

Ömer Güleryüz'ün ninesi Fati Yıldız, AA muhabirine, ilçelerinde 11 Ağustos'ta yaşanmış olan baskın felaketinden kendilerinin de menfi etkilendiğini söyledi.

Sel sularının ev ve eşyalarına dokunca verdiğini özetleyen Yıldız, "Allah müşterek hâlâ yaşatmasın, o tün on paralık bitmeyecek sandık." dedi.

Felaketin peşi sıra torunu Ömer Güleryüz'ün müşterek müddet sonradan menfaatlerini arayarak "size acemi ev yapılacak" haberini verdiğini tamlayan Yıldız, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş, durumumuzu anlatmış. Allah razı olsun o da elden bizlere acemi müşterek ev yapılmasını istemiş." ifadelerini kullandı.

"Kısa müddette acemi evi yaparak bizlere tasdik ettiler"

Yıldız, torununun kendilerine verdiği bahtiyar haberle aşırı duygulandıklarını dile getirerek, şöyleki konuştu:

"Ömer'imden 'size acemi ev yapılacak' haberini alınca aşırı duygulandım. Sayın Cumhurbaşkanı'mız bizlere acemi ev yapılsın buyruğu vermiş. Valimiz, kaymakamımız aradı, aşırı ilgilendiler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden geldiler, evimizin niteliğine baktılar. Allah razı olsun müşterek sabahleyin baktık, kapımızda üç, dört parça araba. İnsanlar başladılar çalışmaya. Çok esen olsunlar, çelimsiz müddette acemi evi yaparak bizlere tasdik ettiler. Yeni evimize girince cennete girmiş kadar olduk. İçimiz ısındı, şen ettik. Cumhurbaşkanı'mıza aşırı ancak aşırı teşekkürname ederiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?