Yaşam

Selzede buğulu tekme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle ev nesir edildi

Sinop'un Ayancık ilçesinde 11 Ağustos'ta yaşanmış olan su taşkını felaketinde evleri dokunca gören Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Ömer Güleryüz'ün ninesi ve dedesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifiyle mensur edilen acemi yuvalarına kavuştu.

Selzede buğulu tekme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle ev nesir edildi
10-12-2021 12:17
Sinop

Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Ömer Güleryüz'ün, Sinop'un Ayancık ilçesine ilişkin Pazarcık köyünde yaşayan büyükbabası Mustafa ile ninesi Fati Yıldız'ın yaşamış olduğu ev yığın felaketinde hasar gördü.

Güleryüz'ün, Ampute Milli Futbol Takımı ile ziyareti sırasında halden haberli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililere yaşlı koşa düşüncesince acemi müşterek ev mensur edilmesi emirini verdi.

Erdoğan'ın emri ilişkin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce endamsız müddette inşası tamamlanan ev, Mustafa ve Fati Yıldız çiftine konfirmasyon edildi.

"Ömer'imden 'size acemi ev yapılacak' haberini alınca baş döndürücü duygulandım"

Ömer Güleryüz'ün ninesi Fati Yıldız, AA muhabirine, ilçelerinde 11 Ağustos'ta yaşanmış olan yığın felaketinden kendilerinin de negatif etkilendiğini söyledi.

Sel sularının ev ve eşyalarına dokunca verdiğini özetleyen Yıldız, "Allah müşterek hâlâ yaşatmasın, o şeb on paralık bitmeyecek sandık." dedi.

Felaketin arkası sıra torunu Ömer Güleryüz'ün müşterek müddet sonradan çıkarlarını arayarak "size acemi ev yapılacak" haberini verdiğini tamlayan Yıldız, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş, durumumuzu anlatmış. Allah razı olsun o da elden bizlere acemi müşterek ev yapılmasını istemiş." ifadelerini kullandı.

"Kısa müddette acemi evi yaparak bizlere konfirmasyon ettiler"

Yıldız, torununun kendilerine verdiği bahtiyar haberle baş döndürücü duygulandıklarını dile getirerek, şöyleki konuştu:

"Ömer'imden 'size acemi ev yapılacak' haberini alınca baş döndürücü duygulandım. Sayın Cumhurbaşkanı'mız bizlere acemi ev yapılsın emri vermiş. Valimiz, kaymakamımız aradı, baş döndürücü ilgilendiler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden geldiler, evimizin özelliğine baktılar. Allah razı olsun müşterek sabahleyin baktık, kapımızda üç, dört adet araba. İnsanlar başladılar çalışmaya. Çok iyi olsunlar, endamsız müddette acemi evi yaparak bizlere konfirmasyon ettiler. Yeni evimize girince cennete girmiş kabilinden olduk. İçimiz ısındı, şen ettik. Cumhurbaşkanı'mıza baş döndürücü fakat baş döndürücü teşekkürname ederiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?