Ekonomi

SEDDK dünkü çevrim stratejisini paylaştı

Sigortacılık ve hususi Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, bu piyasanın vakayiname problemlerine bağlı çalışmalara başladıklarını söyledi.

SEDDK dünkü çevrim stratejisini paylaştı
07-09-2022 18:01
İstanbul

SEDDK yönetimi, toy yazışma stratejisi kapsamında önce kere matbuat mensuplarıyla borda bordaya araya geldi. Sigortacılık ve hususi Emeklilik sektörlerinin yurt ekonomisindeki öneminin altı çizilirken, sürdürülebilir nema vurgusu yapıldı.

Başkan Mehmet Akif Eroğlu, ikinci başbuğ Davut Menteş, heyet üyeleri Fatih Küçükcan, Mahmut Güngör, Doç.Dr. Yusuf Dinç ile beraberce başbuğ yardımcıları ve defa başkanları matbuat mensuplarıyla buluştu. Yeni yönetim, sektörlerin metin işleyişi, gelişimi ve ekonomiye yardımı düşüncesince strüktürel çözümlerden, eş akılla geliştirilen iş birliklerine denli nice başlıkta toy zevahir ve misyonlarını anlattı.

Eroğlu, daha 2'nci yılını geride bırakan kurumun bilhassa pandemi iktisap etmek az daha yaşanmış bulunan tamamı zorluklara karşın geride küsurat müddette en rüçhan mesuliyeti bulunan amme faydasını gözeterek piyasanın metin gelişimi düşüncesince nice ehemmiyetli düzenlemeye imza attığını ve denetim vazifesini de başarıyla hesabına getirdiğinin altını çizdi.

"Sahada ve proaktif olacağız"

Kurumun müessis kadrosuna teşekkürname fail Eroğlu, şunları söyledi:

“Kurumumuz çelimsiz müddette piyasanın tamamı paydaşların kaynak noktası olmayı başardı. Her güzeşte güneş güçlenen kadromuzla piyasanın metin borda bordaya biçimde gelişimi düşüncesince eş beyin ve danışma ile tamamı paydaşları yakından kulaktan ehemmiyetli işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Şeffaf borda bordaya dalavere tarzını benimsediğimiz toy dönemimizde değme bölgede sahada ve proaktif olacağız.

Attığımız adımları ve sektörlerimizle alakalı detayları içtimai komünikasyon araçları hesaplarımızdan duyurarak çelimli borda bordaya yazışma politikası izleyeceğiz. Sorunlara strüktürel analizör yükseltmek düşüncesince kol paydaşlarının da ortamında toprak almış olduğu düzentileme grupları oluşturduk. Amacımız hareket planı oluşturarak çabuk ve şümullü biçimde ilerleme almak."

"Trafik sigortasına strüktürel analizör getireceğiz"

25 milyon anahtar sahibini yakından ait mecburi gidiş geliş sigortası ile alakalı kamuoyuna nice haberin yansıdığının altını çizen Eroğlu, “Trafik sigortası dakika evren genelindeki elden hoppadak tamamı devletlerde branşın niteliği gereği düğümlü borda bordaya alan. Fakat bizim vatanımızda bu gidiş az buçuk hâlâ çok kamuoyunda toprak alıyor. Biliyoruz ki strüktürel analizör getirmeden primi tarifeyi konuşmaya bitmeme ederiz.

Bu sebeple bilhassa vurgulamak istiyorum ki, sigorta sahasının regülatörü şekilde gidiş geliş sigortasında kalımlı analizör geliştirerek tamamı paydaşlar düşüncesince sürdürülebilir borda bordaya düz olmasını istiyoruz. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz minval haritamızı önce teşrin ayında halkoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Eroğlu, 2023-2025 sürecini havi Orta Vadeli Programın (OVP) Resmi Gazete’de hafta sonu yayımlanarak halkoyu ile paylaşıldığını hatırlatarak, "Son senelerde devletimiz sigorta ve BES'in önemini vurgulayarak tamamı iktisat programlarında toprak veriyor. Bu gidiş bilhassa kılıç iktisap etmek az daha piyasanın tamamı paydaşlarına ehemmiyetli görevler yüklerken, piyasanın gelişimi açısından da uyanıklık kadın borda bordaya son bulunduğunun altını bilhassa resmetmek isterim.

Bu kapsamda SEDDK şekilde yeşil transformasyon başlığı da müdahale iktisap etmek az daha OVP’de toprak meydan maddelerle alakalı çalışmaya başladık. Buna ek şekilde hava değişikliğinden negatif etkilenen alanlardan birisi bulunan tarımda sigortanın geliştirilmesi gündemimiz arasında." sanarak konuştu.

"Finansal muvazene düşüncesince BES eğer olmazsa olmaz"

OVP ortamında mali istikrara ehemmiyetli borda bordaya meydan ayrıldığına dikkati kadın Eroğlu, bu mevzuda da BES ve OKS indinde sigortacılığın tabana yayılması düşüncesince mahsul çeşitliğinin artırılması ve Zorunlu Afet Sigortası'nın avlu bulması hesabına ehemmiyetli ifadelerin toprak aldığının altını çizdi.

Eroğlu, paydaşlık sigortacılığının kurumun ehemmiyet verdiği borda bordaya apayrı meydan olduğuna da değinerek, şöyleki konuştu:

“Bu kapsamda vatanımızda sigortalılık oranının ve murahhas sayısının ehliyetli düzeye ulaşması, sigortacılık ve hususi tekaütlük sahasının derinleşmesi ve tabana yayılması amacıyla ferdî sigorta ve hususi tekaütlük branşlarında mahsul çeşitliliğinin artmasını destekleyen uygulamaları yükseltmek düşüncesince şirketlerimizle çalışıyoruz.

Aynı biçimde OVP ortamında toprak meydan ve bundan sonra yaşamımızın ehemmiyetli borda bordaya hakikatı durumuna mevrut natürel afetlerden kaynaklanabilecek mağduriyetlere gönül rahatlığı vatandaşları destek iktisap etmek ve amme yükünü hafifleştirmek düşüncesince totaliter borda bordaya facia sigortası ürünü şekilde tasarlanan Zorunlu Afet Sigortasının mesken sahiplerine sunulması anlamında DASK içerisinde icraat da sürüyor. OVP’de vurgulanan çerçevede tamamı mevzulara müteveccih teşrinisani ayında toy ilerleme alanlarının ayraç edilmiş olduğu ‘Vizyon Belgemizi’ paylaşacağız.

Şu anda yapılış sürecinde bulunan 2 toy paydaşlık şirketimiz var. Bu bölgede da güçlenerek, kapsayıcılığı arttıracak tensikat yaparak, sigorta haricinde küsurat vatandaşları tüketicilere çekmeyi ve derinliği artırmayı hedefliyoruz."

Türkiye sigorta sahasının yatırımcı bazında ilişik görmeye bitmeme ettiğini hatırlatan Başkanı Eroğlu, bu mevzuda müspet ve sponsor borda bordaya minval izlemeye çalıştıklarını belirterek, "Sigorta firması kurmada en ehemmiyetli koşul ehliyetli kapital gücünün olması. Güçlü ekonomi, çelimli sigortacılık amacında SEDDK şekilde şirketlerimizin lazım kapital enerjisini cankulağı yakından strateji ediyoruz. Bu mevzuda denetlemelerimizi kanunun bizlere verdiği bitirme çerçevesinde sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?