Yaşam

'Şans' ismini verdikleri sakat köpeğe evlatları kabil bakıyorlar

Edirne'de canlı Serkan ve Fitnat Şebnem Dağ çifti, birlikte köyde buldukları art ayakları tutmayan gaileli köpeğin tedavisini yaptırdıktan sonradan yürüteç taktırıp bakımını üstlendi.

'Şans' ismini verdikleri sakat köpeğe evlatları kabil bakıyorlar
22-12-2021 12:08
Edirne

Edirne'de canlı Serkan ve Fitnat Şebnem Dağ çifti, ortak köyde buldukları sakat köpeğe yürüteç taktırarak yaşama bağlanmasını sağladı.

Dağ çifti, kısaca 6 ay ilk Havsa ilçesine ilişkin Oğulpaşa köyünde art ayakları tutmayan gaileli ortak kapik bulunduğu bilgisini aldı.

Bu köye revan çift, "Şans" ismini verdikleri köpeği Bir El Bir Nefes Derneği'nin yardımı ile İstanbul Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürerek otama ettirdi.

Mucizeler Atölyesi'nin yardımıyla hayvana yürüteç edinen çift, "Şans"ı baştan yaşama bağladı.

Dağ ailesi "çocukları gibi" baktıkları köpekten komşuları tasalı olmasın diyerek yaşadıkları lojmandan ayrı bağımsız ev kiraladı.

Aile bu evde "Şans" ile 5 kapik ve ortak kediye şimdi bakıyor.

Bir El Bir Nefes Derneği Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Fitnat Şebnem Dağ, AA muhabirine, art ayakları tutmayan ortak köpeğin yaşamını zorluklarla sürdürdüğü haberini alınca Oğulpaşa köyüne gittiklerini söyledi.

Köpeğin sakat halde yaşama tutunmaya çalıştığını gördüklerini tamlayan Dağ, "Şans kızımız İstanbul Üniversitesinde türlü operasyonlar geçirdi, bacaklarına platin takıldı lakin maatteessüf yürümeye başlayamadı. Hayatını bu halde sakat namına sürdürüyor. talih kızın şansı bizdik, bizim de şansımız talih kız oldu. Onun sebebiyle aşırı etraflıca süredir istediğimiz ortak bahçeli ev kiraladık." dedi.

Dağ, sakat köpeğe bakmaya başladıktan sonradan bahçeli evlerinin kapılarını hayvanlara açtıklarını dile getirerek, "Şans pek aşırı pati canın yaşamını değiştirdi. Ancak sakat ortak hayvana beslemek elbette ki zor, herhangi ortak sabahleyin ve geceleyin ezanı ayaklarındaki yaralara pansuman yapıyoruz. O, pansuman sonrası gözlerini kaldırıp gözlerimize baktığında topu topu güçlük o an sonlanıyor ve içinizi dirlik ve muhabbet seli kaplıyor." diyerek konuştu.

Aynı derneğin üyesi Serkan Dağ ise kiraladıkları bahçeli evde hazırladıkları yemeklerle herhangi ortak çağ kısaca 150 çıkmaz köpeğini doyurduklarını anlattı.

Ceza yürütüm memuru bulunduğunu tamlayan Dağ, "Sağ olsun Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Fatih Şahin de kurumda artan aşındırmak ve ekmekleri çıkmaz hayvanlarını beslememiz düşüncesince almamıza asistan oluyor. Onun sebebiyle nice cana dokunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Derneğin dümen yerleşmiş başkanı Yağmur Islattı Aydın da "Şans" kabilinden nice hayvana iane ettiklerini söyledi.

"Şans"ın ortak ailenin ve çıkmaz hayvanlarının yaşamını değiştirdiğini vurgulayan Aydın, şöyleki konuştu:

"Dağ ailesini kutlama kartı ediyorum, onlarla alım çalım duyuyoruz. Öte taraftan pandemi süreci hem insanoğlu bununla birlikte zooloji düşüncesince kavi geçti. Çok sayıda kapik ve kediyi sokağa bıraktılar. Salgının hayvanlardan bulaştığına değgin ortak asıl yok, lütfen şimdi duyar olalım. Şans'a nite el uzatıldıysa çevremizdeki hayvanlara da elimizi uzatalım."



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?