Yaşam

Salgın devrinde hayalleri süsleyici 'mavi tur'lara dikkat arttı

Mavi ile yeşilin güz renkleriyle bütünleştiği büyüklü küçüklü koylara eş Antalya'da, "mavi yolculuğa" özen gösteriliyor.

Salgın devrinde hayalleri süsleyici 'mavi tur'lara dikkat arttı
05-11-2021 12:16
Antalya

Antalya Kaleiçi Yat Limanı, Alanya, Manavgat, Kemer, Kumluca ve Kaş limanlarından sabahleyin saatlerinde çıkan tekneler, Türkiye'nin ve dünyanın değişik bölgelerinden mevrut turistleri Akdeniz'in gökçe suları ile buluşturuyor.

Yeni kimse koronavirüs (Kovid-19) zımnında hummalı düzen tedbirlerin uygulanmış bulunduğu teknelere acı ölçümü yapılarak tahsil edilen misafirler, Sazak, Ceneviz, Kral Koyu, Faselis ve Korsan koyları, Kekova Batık Kent, Suluada ve Sıçan Adası ilkin kazanmak az daha koy, ada ve mağaraları rüyet olanağı buluyor.

Her koyda ve ya mağarada ıtlak verilerek, ziyaretçilere değişik alanlarda yüzme olanağı sağlanıyor. Bazı derya tutkunları da plonjon yapıyor.

Tura katılanlar parasalingle uçarak ve jet-ski yaparak adrenalin komple dakikalar da yaşıyor.

Tatilciler, tekneyle ulaşımın bulunduğu birtakım alanlarda antika kentleri, tabiat harikası plajları rüyet fırsatı yakalıyor. Müzik eşliğinde eğlenen misafirlere, teknelerde balık, tavuk, al et ilkin kazanmak az daha muhtelif yemekler, çay, kahvehane ve kâr ikramları yapılıyor.

"İnanılmaz müşterek istem vardı"

Kumluca içesindeki Adrasan Plajı'ndan değişik koylara havza turu düzenleyen kabadayı Erhan Atıcı, AA muhabirine, 13 senedir teknelerle denize açıldığını söyledi.

Turlara koyu nazarıitibar bulunduğunu özetleyen Atıcı, "Adalara, koylara güvenilmez müşterek istem vardı. Sanırım toplumsal medyadan görüyorlar, atak akış geliyorlar. Salgın sürecinden sonra, hassaten aşılamadan sonraları bu sene turlara nazarıitibar hâlâ da arttı. Her ülkeden misafirimiz oluyor. Yerli turistlerin de merakı yoğun." diyerek konuştu.

Tatilcilerden Yasemin Üstün de önce kat Suluada'yı rüyet olanağı bulduğunu ve aşırı beğendiğini kaydetti.

Beyaz kumsallarla ciltli firuze mülevven suda yüzmenin dobra bulunduğunu vurgulayan Üstün, "Adeta büyülendim. Bu derece dobra olacağını düşünmemiştim." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?