Spor

Saffet Akyüz: 'Guardiola gelse bile şu an Galatasaray’ı düzeltemezdi'

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı ve emektar ulusal topçu Saffet Akyüz, Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılması ve yaşanmış olan süreçle ilişik değerlendirmelerde bulunarak, “Galatasaray tarihindeki başarıların yüzdelik 70'inde Fatih Terim var. 4 maçlı

Saffet Akyüz: 'Guardiola gelse bile şu an Galatasaray’ı düzeltemezdi'
26-01-2022 11:21
TPFD Başkanı ve emektar ulusal topçu Saffet Akyüz, TGRT Haber Spor Spikeri Hakan Dede'nin 'Top Sende' programına açıklamalarda bulundu. Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve yönetiminin, Fatih Terim'i göndermesinin kusur bulunduğunu aktaran Akyüz, “Büyük takımların bütünü bökelik şartıyla başlıyor. Galatasaray Kulübü de gelişigüzel devir şampiyonluğa sözlü birlikte takım. Kurulan kadro doğacak vaat fail birlikte takım. Gelen başkanın, vürut nedeninde pozitif birlikte bedel olarak, şişman birlikte rekabetle geldi. Fatih Terim unsuru burada önemliydi.

O nedenden bu arada yola çıkıldı ve yolun ortasında müstelzim koşullar oluştu mu? Tabii ki puansal kendisine he fakat bu kurulan takımın görünüm ve doğacak vaat fail kadro bulunduğu düşüncesince öğretmen kabilinden bakılmış bulunduğu zaman, orada şişman birlikte başağrısı var. Çünkü benim oluşturduğum birlikte değerle başbuğ oluyorsun, bana sorgusuz sualsiz ansız birlikte biçimde yolların ayrılması, bu ki olursa olsun, baba-oğul ortada olsa bile dava kabil ve arayı açabilir.

O nedenden yaşanmış olan süreç, Galatasaray açısında baktığımız devir ilkin öğretmen yönünde aşırı sıkıntılı. Bir değişmeyen verilirken, birini gönderirken onun namına alacağın öğretmen da aşırı önemli. O gösterimi taşıyor mu? Galatasaray hedeflerine yansıtan birlikte çalıştırıcı mü? Şu anki 4 maçlık periyotta baktığınız devir Torrent birlikte antrenör, ihtimal güzel şeyler yapacaktır. Ama Fatih Terim birlikte çalıştırıcı haricinde akıntı eden, ekibi yöneten, başbuğ kabilinden akıntı eden, başkanın üstündeki mesuliyeti alan, medyayı susturan, taraf veren, taraftarı ayağa kaldıran birlikte karakterdi.

Geçmiş evveliyatına de baktığınız devir bütün başarıların yüzdelik 70'inde Fatih Terim var. Çok seçenek olmadı. Onun namına doğacak insanın da bu nitelikleri gördüğümüz kadarıyla yok. Sadece beyanat verebiliyor. 4 maçlık periyotta şurası gördüm. Torrent bildiğiniz benzeri Guardiola'nın yardımcısı; Guardiola gelse bile şu an Galatasaray'ı düzeltemezdi” ifadelerini kullandı.

İsmail Yasin Akçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?