Sağlık

Rusya'da aşı sertifikasını zorunla hale getirecek kanun tasarısı parlamentoya sunuldu

Rusya'da ilkin erişim peyda etmek gibi bölüt nice bölgede aşı sertifikasının sunulmasını mecburi hale getirecek kanun tasarısı Rus parlamentosunun ast kanadı Duma'ya sunuldu.

Rusya'da aşı sertifikasını zorunla hale getirecek kanun tasarısı parlamentoya sunuldu
12-11-2021 23:38

Rusya'da güneş tacı virüs hadise sayısı ve Covid-19 kaynaklı dirilik kaybında arka arkaya üstün dereceli kaydedilmesi dair hükümetten acemi adımlar gelmeye bitmeme ediyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunmuş olduğu raporda ülkede aşılanması müstelzim 90 milyon insandan daha 22 milyonunun tek aşı yaptırmadığını, 9 milyon ferdin de 2. dozu yaptırmadığına özen çekici Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova zaman gazetecilere icra ettiği açıklamada, aşı sertifikasının ülkede mecburi hale geleceğini söyledi.

Özellikle ulaşımda ve topluma açıkça bölgelerde sertifika sunulması gerektiği dair kanun tasarısı hazırlandığını kail Golikova bu tasarının geçmesi biçiminde 1 Şubat 2022'ye derece her insanın aşı sertifikası oluşturması icap ettiğini anlatım etti. Rus parlamentosunun ast kanadı Duma'ya gönderilen yasa tasarısının bilgileri dair mütekellim Golikova, "Rus halkına aşılanması ve lüzumlu belgelerini hazırlaması düşüncesince müddet tanınıyor. Tüm bileşenlerle beraberce hazırlanmakta olan sertifikaların mecburi kullanması 1 Şubat 2022'de yürürlüğe girecek" dedi. Golikova ayrıca, aşı sertifikalarının pasaportlara da işlenmesi icap ettiğini anlatım ederken halkın akıbet günlerde aşı edinmek düşüncesince talebinin arttığını da belirtti.

Putin, elan kazalı güneş tacı virüs türlerinin ortaya çıkacağını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zaman gerçekleşen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) forumunda güneş tacı virüs salgını ile ilgilendiren düşüncelerini aktardı. Korona virüs salgınına erinç galibiyet elde etmekten aşırı ırak kalındığını kail Putin, "Korona virüsün yenilmeye niyeti yok. Bu salgının ve ayrıca elan kazalı mutasyonlarının ortaya çıkması mümkün. Bu sebeple gevşemeden salgınla mücadelede zayıflamamak, salgına erinç gerekeni gerçekleştirmek dirimsel ehemmiyet taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

“Putin aşı olduktan sonraları antikor seviyesi yükseldi”

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise zaman gazetecilere verdiği demeçte, Putin'in baştan aşı olup olmayacağı ile ilgilendiren soruşan soruya karşılık verdi. Putin'in, aşı olduktan sonraları daim antikor düzeyinin yüksekliğinden çoğunlukla bahsettiğini kail Peskov, Rus liderin baştan aşılanmasına doktorların değişmeyen vereceğini ve bunu da Putin'in kendisinin kamuoyuna duyuracağını anlatım etti.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?