Ekonomi

Rusya Merkez Bankası, yuan swap enstrümanını devreye alıyor

Rusya Merkez Bankası, küsurat istekten çevre yaşanmış olan dalgalanmaların sınırlandırılması düşüncesince acemi ortak yuan swap enstrümanı başlatacağını bildirdi.

Rusya Merkez Bankası, yuan swap enstrümanını devreye alıyor
17-01-2023 19:06
Moskova

Rusya Merkez Bankası kabilinden meydana getirilen mukayyet açıklamada, bankalara ruble karşılığı yuan gerçekleştirme kılmak düşüncesince 19 Ocak bakımından acemi müşterek swap enstrümanının devreye alacağı duyuruldu.

Rusya ile Çin arasındaki ticaretin kalan müşterek halde millî servet birimleriyle yapıldığına ayraç edilen açıklamada, yuan ile ruble arasındaki swap dönüşümlerinin de finansal piyasalarda tedricen ehemmiyet kazanılmış olduğu belirtildi.

Açıklamada, başlatılacak acemi yuan swap enstrümanıyla piyasadaki yaşanmış olan dalgalanmaların sınırlandırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Rusya Merkez Bankası, Ukrayna’daki harp zımnında geçerli yaptırımlardan dolayı Şubat 2022’de döviz piyasasındaki işlemlerini durdurmuştu.

Ülkede bankalar ve firmalar yaptırımlar zımnında dolardan uzaklaşırken, ticarette ilkin yuan kazanmak gibi arkadaş devletlerin servet birimlerinin kullanması yaygınlaşıyor.

Rusya Maliye Bakanlığı, sabık ay icra ettiği açıklamada, Ulusal Refah Fonu’nda yuanın maksimum hisse haddini yüzdelik 30’dan yüzdelik 60'a, altının maksimum hisse haddini ise yüzdelik 20’den 40’a yükseltmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?