Yaşam

Rize'de keyif mensupları sıkıca coğrafyada aşı çalışmalarını sürdürüyor

Kovid-19'la mücadelede dü düze aşılama oranının yüzdelik 71'i geçmiş olduğu Rize'de muhtarlar ile görüşerek aşı olacak bireyleri belirleyen keyif ekipleri, şehrin en erdemli kesimindeki Çamlıhemşin'e ilişkin plato ve köylerde aşılama emek harcaması yapıyor.

Rize'de keyif mensupları sıkıca coğrafyada aşı çalışmalarını sürdürüyor
10-10-2021 13:01
Rize

Yeni kimse koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla savaş fail keyif çalışanları, Rize'nin yaylalarında, çay bahçelerinde ve faziletkâr kesimdeki köylerde aşılama çalışmalarına bitmeme ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki aşılama ekipleri, şehir merkezinin yanında ilçelerde vatandaşların aşılanarak Kovid-19'a huzur muafiyet kazanmaları düşüncesince dip efor harcıyor.

İki düze aşılama oranının yüzdelik 71'i geçmiş olduğu kentte, karye ve mahalle muhtarları ile görüşerek aşı olacak bireyleri belirleyen ekipler, Rize'nin en faziletkâr kesimindeki Çamlıhemşin ilçesine ilişkin plato ve köylere gidiyor. Ekipler devir hin izlek yollardan yayan ulaştıkları bölgede, aşılama ve bilgilendirme yapıyor.

Muhtarlıkların belirledikleri bölgelerde birleşen vatandaşları aşılayan ekipler, sırası gelmesine karşın bostan işleri yahut muhtelif nedenlerle aşı olmayanları bilgilendirip aşılıyor.

Çamlıhemşin İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilçeye 8 kilometre mesafede 1069 rakımdaki Güllü köyünde aşılama emek vermesi gerçekleştirdi.

Muhtarlık kabilinden camiden meydana getirilen anonsla karye meydanına mevrut vatandaşların aşılarını karşılayıcı ekipler, evde bakım hizmeti düzlük ve aşısı meydana getirilen vatandaşların keyif vaziyetini da arama etti.

Çalışma esnasında birtakımı yurttaşlar çay tarlasından çıkarak aşı olurken, evler ve çay tarlasındaki yurttaşlar görüşme edilerek, bilgilendirmede bulunuldu.

"Allah razı olsun çocuğum, kızım' demeleri bizlere yetiyor"

Çamlıhemşin İlçe Entegre Hastanesi Doktoru Serdar Tabakoğlu, AA muhabirine, bölgenin, avlu koşulları üzere doğasının da güç bulunduğunu anlattı.

Zorlukların üstesinden gelerek, Sağlık Bakanlığı ve İl Müdürlüğünün desteği ile aşı yokken tedavi, aşı varken aşılama düşüncesince halkın ayağına tedricen asistan olmaya çalıştıklarını tamlayan Tabakoğlu, "Bir saatlik plato dolayısıyla güçlü ortak isim düşüncesince gidip aşı yaptığımız oldu. Yaylalarda çobanlar vardı, onların ayağına tedricen aşılama yaptık. Şimdi de aşılama tablosuna gereğince üçüncü yahut ikinci düze aşılamaları yapıyoruz." diyerek konuştu.

İnsanların dinleyerek biber dolması sözlerle cereyan etmesinin keyif çalışanlarını aşırı üzdüğünün altını çizen Tabakoğlu, "Biz ortak saatlik bölgelere giderken, sırtımızda çantalarla gezerken, tek bilgisi sıfır insanların, inanın, aşı huzur biçimsiz değerlendirme yapmış olup bizlere aksülamel göstermesi leziz olmuyor. Bizim de eksiksiz enerjimiz düşüyor. İnsanımız devletimize, bilime, Sağlık Bakanlığına güvensin. O doğrultuda aşı olurlarsa önümüzdeki devri hâlâ şen geçirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Zorlukların ortak şekerli yalan ile unutulduğunu kaydeden Tabakoğlu, "Bölgede emektar iskân bölgeleri çok. Evlerin önüne anahtar gidemiyor. Yürümemiz gerekiyor. Belli yere derece araçlarla, arkası esna aşı çantamızı sırtımıza alıp gidiyoruz. Evlere gidiyoruz, yatalak hastalar oluyor. Ne olursa olsun gidiyoruz. Onların 'Allah razı olsun, çocuğum, kızım.' demesi bizlere yetiyor. Yeter ki elverişsiz aksülamel ile karşılaşmayalım, o bizlere yeter." diyerek konuştu.

"Bölgemizde coğrafya hakkıyla zor"

Çamlıhemşin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güllü Köyü Muhtarı Ahmet Günba da sağlıkçılar ile daima bağlantı biçiminde olduklarını, aşılanacak yurttaş talebi oluşturulduğunda, aceleten görev aldıklarını anlattı.

Sağlıkçılara afsun fail Günba, "En ücra köşelere derece tedricen halkımızın pandemiden ortak an önceki kurtulması düşüncesince ellerinden geleni yapıyorlar. Pandemi sürecinde aşırı savaş ettiler. Köyümüzde güç koşullarda gelmiş olarak aşı yapıyorlar. Bölgemizde coğrafya hakkıyla zor. Bazı vakitler icabında ortak saatlik patikalardan çıkarak, sağlıkçılarımız fedakarlıkta bulunarak aşılamaya bitmeme ediyorlar. Kendilerine teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çay bahçesinden çıkarak aşısını yaptıran Ayten Kus, ekiplere teşekkürname ederek, "İki düze aşı olmuştum, üçüncü düze aşımı oldum. Sağ olsunlar ayağımıza derece geldiler. Bahçe temizliyordum, bahçeden çıktım geldim, aşımı oldum. Pandemi bizi aşırı etkiledi, çocuklarımız okula gidemedi. Her mevzuda aşırı etkilendik. İnsanlar aşılarını olsunlar. Aşısız iyice güç ortak proses bizi bekliyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?