Spor

Rıza Çalımbay’dan taraftara çağrı: 'Gelin bütünleşelim'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Hatayspor maçı evveliyat kırmızı-beyazlı taraftarlara seslendi. Çalımbay, "Taraftar güzel devir dostu değildir, taraftarın değme devir olması gerekiyor. Taraftarın hakeza çetince günlerde takımına ehil çıkması gerekiyor. Takım?

Rıza Çalımbay’dan taraftara çağrı: 'Gelin bütünleşelim'
25-11-2021 13:29
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde matbuat personelleri ile müşterek araya geldi. Kötü sonuçların arkası sıra çıkan haberlere cevap verici ve takımın sonuç hali kendisince bilgelik verici Çalımbay, sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Taraftarı arka kazanmaları icap ettiğini vurgulayarak laflarına başlamış bulunan Çalımbay, bu hafta Hatayspor ile oynayacakları pik hepsi taraftarları çağırma etti. Çalımbay, "Bu müşterek bahane değil fakat tığ sezona er başladık. Erkenden dinlenme kampı yapıp, tedarik maçları oynadık. Biz buraya evvel geldiğimizde şampiyonluğa oynadık. Bunun sebebi Avrupa kupaları oynamadığımız ve önceleri hastalıklı vermediğimiz için. Avrupa bulunmadığı düşüncesince lige aşırı elleme derişik olduk ve evvel yarıyı şef bitirdik. Bizim esasi sıkıntımız pandemiden sonradan oldu. Şu an yaşadığımız en şişman başağrısı taraftar. Mutlaka taraftarımızı kazanmalıyız.

Şampiyonluğa oynadığımız mevsim taraftar ile futbolcular ortada güvenilmez müşterek yazışma vardı. Biz 435 gündüz öz bölgemizde yenilmedik. Çünkü aşırı şişman taraftara sahiptik. Oynayacağımız Hatay maçı bizim düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve taraftarın banko gelmesi gerekiyor. Taraftar gruplarımız ve her insanın dobra müşterek biçimde birleşmesi gerekiyor. Takım istediğimiz derece gitmeyebilir ve başağrısı yaşayabilir. Bu cins şeyler futbolun içinde bulunan şeyler. Taraftar elleme gündüz dostu değildir, taraftarın değme devir olması gerekiyor. Taraftarın hakeza güç günlerde takımına cemaat çıkması gerekiyor. Taraftarlarımızın hepsini tribünde kıymetlendirmek istiyoruz. Takımın taraftara gereksinimi var. Taraftarla bütünleşelim ve yolumuza bitmeme edelim" dedi.

"Bu sıkıntıları aşacağız

Takım adına elleme bölgelere geleceklerine inandığını anlatım fail görmüş geçirmiş uran adam, "Takımımızla ilgilendiren kimsenin kafasında akıl olmasın. Biz güzeşte mevsim bundan elan güç durumdaydık. Ligi elleme müşterek biçimde bitireceğimize içten inanıyor ve takımımıza, oyuncularımıza, yönetimimize güveniyorum. En aşırı da taraftara güveniyorum. Ben ve ekibimin müşterek maksadı vardı. Burada çalıştığımız sürece takımımızı evvel 5'e sokmaktı ve Avrupa kupalarına götürmekti. Biz bunları yaptık. Son 10 yılda Anadolu'da Avrupa kupalarına fevk üstüne üstlük revan takımız biz. Türkiye'mize aşırı puanlar kazandırdık. Bize aşırı karşılaşma oynattılar ve teessürat yaşadık. Biz sıkıntıları aşarak müşterek bölgelere geldik ve tığ bunu da aşacağız. İyi bölgelere banko geleceğiz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz fakat bazı bazı yıldızı düşük şeyler yaşanabiliyor. Bu şanssızlığı bu hafta gedmek istiyoruz ve tam olarak bu hafta taraftarımızı pik bekliyoruz" sanarak konuştu.

"Hakem hataları nokta kaybettirdi"

Hakem hatalarından ötürü bu mevsim aşırı müşterek tomar nokta kaybı yaşadıklarını kail Rıza Çalımbay, şöyleki bitmeme etti:

"Ben önümüzdeki karşılaşma cezalıyım. Benim ukubet aldığım esbap bizlere meydana getirilen haksızlıklar. En sonuç oynadığımız Başakşehir maçındaki silme edilen golümüz alışılagelen müşterek gol. Benim hakeme itiraz etmem de normal. Öyle müşterek golü vermezsen elbette ki itiraz edeceğim ve eke gördüm. Ben tek devir yargıcı arkadaşlara ne küfür, hakaret, çirkin müşterek obje banko söylemiyorum. Ben çabucak takımımızın hakkını koruyorum. Ben nahak yere vakaları hazmedemiyorum. Bizim tek takımla alış-verişimiz yok. Hangi ekip olursa çıkıp maçımızı oynuyoruz. Hiçbir kulüple de sıkıntımız yok. Hakemler hazırlop eke gösteriyorsa mecburen aksülamel göstermemiz gerekiyor.

Biz bunlardan ötürü üzgünüz ve bizlere yapmasınlar. Biz Sivasspor'uz. Sivasspor kimselerle uğraşmıyor. Sivasspor adına kalıp müşterek kulübüz. Büyük kargaşalar çıkaracak pakt değiliz. Kabullenemediğim obje kaybettiğimiz puanları yargıcı hatalarının belirlemesi. Bizim de öz hatalarımız var. Onları onama ediyoruz. Biz düzeleceğiz ve aşırı elleme bir hale geleceğiz. Bizim tek galibiyete ihtiyacımız var. Bir yengi aldığımız devir aşırı elan elleme bölgelere geleceğiz. Bütün maksadımız bu karşılaşma ve diğerleri. Bambaşka müşterek biçimde pik çıkıp elimizden geleni yapacağız. Sivasspor kulübü centilmendir ve saygılıdır. Biz hakemlere ne saygılıysak lütfen onlarda bizlere okkalı olsunlar."

"Biz aşırı krizli ekipler yönettik"

Sivasspor'un menfaati düşüncesince değme şeyi yaptıklarının altını çizen Çalımbay, "Biz Sivasspor'un menfaatini düşünüyoruz. Sivasspor düşüncesince değme şeyi yapıyoruz. Ben elhak Sivaslıyım. Ekibimde senelerden bu vakte denli bu arada olduğum müşterek ekip. Biz aşırı krizli ekipler yönettik. 2 puandan ekip alıp 5. sıraya yükselttik. Allah'a şükür bu vakte denli da kulüplerin maksadı her neyse onların üstünde ligi bitirdik. Bu yıl maçlar zor. Ortaya taraftar farkı çıktı. Bizim de tam olarak bu desteği almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Uğur Çiftçi kendisince değişmeyen yönetimin"

Bir matbuat çalışanının 'Uğur Çiftçi kendisince aktarma söylentileri var. Bunun kendisince ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki sorusuna Çalımbay, "Karar yönetimin kararı. Şu anda transferde düşünecek halde değiliz. Uğur'un da düşüncesini bilmiyoruz. Bizim evvela bu halden çıkıp rahatlamamız lazım. Burada aşırı elleme oyuncularımız vardı. Emre ve Mert Hakan gitti. Şu anda da gittikleri yerlerde de oldukça elleme oynuyorlar. Kulübün menfaati her neyse ona uyarınca akıntı edilir. Bizler de devir arası düşüncesince araştırmalara başladık" sanarak cevap verdi.

Oğuzhan Sarzep - Mustafa Koçyiğit
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?