Spor

Rekortmen Şahika Ercümen başarısının gizemini anlattı

Rekortmen Şahika Ercümen başarısının gizemini anlattı
28-10-2021 12:55
Antalya

Başarısının gizemini ve rekora tedbir periyodunu AA muhabirine özetleyen Ercümen, önceki başlangıçta umumi kendisine şart ağırlıklı, rekora denemesini yapacağı müddet yaklaştığında ise elan baş döndürücü dalışa ve adaptasyona müteveccih antrenmanlar yaptığını söyledi.

Yeni yüz koronavirüs (Kovid-19) sürecinde kestirmece dü sene egzersiz yapmadığını, Kovid-19'a yakalandığını aktaran Ercümen, astım hastası kendisine Kovid-19'a yakalanmanın kendisini baş döndürücü korkuttuğunu dile getirdi.

"Suyun altını evim hissettiğim düşüncesince bu dereceler geliyor"

Tekrar egzersiz hazırlamaya başladığında "Spor hayatım bitti" sanarak düşündüğünü aktaran Ercümen, "Çok zordu lakin üzerinden biraz egzersiz geçtikten sonraları çabucak uyarlanmış oldum ve en güzel derecelerimi en endamsız sürede elde ettim. Dalış, mental direnerek isteyip inanmayı mucip müşterek branş. İnanmazsanız ve zihniniz buna apiko değilse suyun altında o denli nefessiz durmak hazırlop değil. İnsan nefessiz kalınca ürkü olmakta yalnız buna kendimi alıştırıp suyun altını evim hissettiğim düşüncesince bu dereceler geliyor." sanarak konuştu.

Ercümen, kadrosunun desteğinin baş döndürücü giranbaha olduğunu, suyun altında kendisini tek devir bekâr hissetmediğini kaydetti.

"Cumhuriyet'in 98. yılına ithafen kırdığım rekor baş döndürücü anlamlı"

Kırdığı akıbet rekorun öbürlerinden değişik olduğuna dikkati çekici Ercümen, şu biçimde konuştu:

"Bu kategori, paletsiz biçimde müşterek ciddiyet sayesinde aşağıya indiğiniz ve öz gücünüzle paletsiz, ipten dayanak noktası alarak, fevk çıktığınız müşterek branş. Bir asansörle inildiği düşüncesince elan baş döndürücü yoğun metrelere ağmak baş döndürücü hazırlop değil. Daha ilkin 110 metreyle rekor kırmıştım yalnız bu paletsiz bulunduğu düşüncesince 100 mt. baş döndürücü iddialı müşterek rakam. Erkekler ve hanımlar rekorlarının üstünde. Birleşmiş Milletler'in sudaki hayat savunucusu kendisine hava krizinin altının çizilmesi ve ülkemizin bayrağını savurmak açısından bu rekor benim düşüncesince baş döndürücü önemliydi."

Ercümen, değişik kategorilerde nice rekor kırdığını lakin Cumhuriyet'in 98. yılına ithafen kırdığı rekorun baş döndürücü manalı bulunduğunu ve kendisini bahtiyar ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?