Ekonomi

Polonya, tarihinin en iri kişmiri yolu yatırımını gerçekleştirecek

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, hükümet adına "şimdiye kadarki en büyük" millî esmer yolu yatırım programı düşüncesince 294 bilyon zloti (62,6 bilyon avro) ayırdıklarını duyurdu.

Polonya, tarihinin en iri kişmiri yolu yatırımını gerçekleştirecek
13-12-2022 17:08
Varşova

Morawiecki, "Ulusal Yol İnşa Programı" lansman toplantısında icra ettiği konuşmada, hükümet namına otoyollar, mekân metodları ve özel ulak yollardan oluşan birlikte ağ geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

Yatırım programı düşüncesince 294 bilyon zloti ayırdıklarını duyuran Morawiecki, bunun iklim tarihindeki en iri millî yağız yolu yatırımı olacağını vurguladı.

Ekonomik gelişimin enfrastrüktür gelişimi ile irtibatlı bulunduğunu vurgulayan Morawiecki, "Devlet bütçesinden güvence edilen bu programla 2000 kilometre defa nesir edilecek. Otoyollar, ilçeleri ve belediyeleri yatırım sürecine karışma geçirmek düşüncesince fırsatlar yaratıyor. Son 3-4 yılda 12 bin acemi istihdam yaratıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Morawiecki, Polonya'nın komşusu Ukrayna'da Rusya ile savaşın bitmeme ettiğini anımsatarak, "Savaşa karşın yatırımların hızını kesmiyoruz zira krizden çıkmanın antipatik gücü onlar. Yaklaşık 5 sene içinde, Polonya en dobra linklere eş ülkelerden bir tanesi olacak. Sürdürülebilir kalkınmanın Polonya'daki hepsi yerlere ulaşmasını bildirmek düşüncesince rastgele şeyi yapıyoruz." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?