Spor

Paralimpik kemankeş Öznur Cüre, azmiyle avlu mücadelesinde amacı 12'den vurdu

Trafik kazası sonrası selamünkavlen kaldıktan sonradan paralimpik okçulukta Türkiye'yi asimilasyon etmeye başlamış olan emektar tekvandocu Öznur Cüre, azmi ve disipliniyle arsıulusal organizasyonlarda birbirinden ehemmiyetli başarılara imza atıyor.

Paralimpik kemankeş Öznur Cüre, azmiyle avlu mücadelesinde amacı 12'den vurdu
12-08-2022 12:07
Konya

Öznur'un, 2014'te ailesiyle Ordu'dan İstanbul'a dönerken geçirdikleri gidiş geliş ilçesinin arkası sıra belden aşağısı damla kaldı.

Spordan kurtulmak istemeyen ve arayışa giren 25 yaşındaki milli sporcu, milli kemankeş Bahattin Hekimoğlu'nun davetiyle servet okçuluğa yöneldi.

Babasının müşterek sene sırtında taşıyarak antrenmanlara götürmüş olduğu Öznur, toy kariyerinde de başarılarıyla dikkati çekiyor.

Milli okçu, Tokyo Olimpiyatları'nda partneri Bülent Korkmaz ile makaralı keman belirgin dershane alengir ekipman kategorisinde Türkiye yerine oyunlar tarihinin evvel madalyasını kazandı.

İslami Dayanışma Oyunları'nda boğuşmak düşüncesince Konya'ya mevrut Öznur, oyunların açım seremonisinde sporcu yeminini kıraat gururunu da yaşadı.

"Bunların bütünü emeklerimizin karşılığı"

Milli formayı 4 senedir giyen Öznur Cüre, AA muhabirine, yaşamının devamını inmeli geçireceğini öğrendiğinde baş döndürücü ağladığını ancak spor sebebiyle bundan böyle bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Tokyo Olimpiyatları'nın kendisi düşüncesince baş döndürücü ayrı müşterek noktayı bulunduğunu vurgulayan Öznur, katıldıkları kategoride Türkiye'nin oyunlar tarihindeki evvel madalyasını kazanmanın güvenilmez müşterek önsezi bulunduğunu dile getirdi.

Tüm dünyanın izlediği müsabakalarda bu başarıyı yakalamanın kendisini birlik hissettirdiğine dikkati çekici Öznur, "Olimpiyatlardan sonraları hiçbir es vermedik. Dünya şampiyonasına katılıp, evren şampiyonu olduk. Mükemmel duygulardı. Tabii bunların bütünü emeklerimizin karşılığı. Atışları biricik başıma yapsam da arkamda iri müşterek kol var. Onların gözünde o gururu gördükçe hâlâ da azmediyorsunuz ve disiplin çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

"Bütün kotaları toplayıp Paris'e bomba kadar gideceğiz"

Geçtiğimiz hafta Roma'da planlı Avrupa Şampiyonası'nda da hayallerinden birisini gerçekleştirdiğini, katılmış olduğu üç kategoride baş döndürücü istediği üç madalyaya eş bulunduğunu özetleyen Öznur, "Bireyselde ikincilik, alengir takımda üçüncülük ve takımda kıymetli madalya kazandık. Tüm renkleri toplayıp geldim. Bir aydır hiçbir eve uğramadık." ifadelerini kullandı.

İslami Dayanışma Oyunları'nda da muvaffakiyet düşüncesince savaşım ettiklerini özetleyen Öznur, şunları söyledi:

"Burada sporcu yeminini okuyacağım haberini aldığımda İtalya'da yarışmadaydım. 'Allah'ım bunu bana hakkıyla kader ettiğin düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ederim' niteleyerek afsun ettim. Çünkü müşterek sporcu düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli müşterek obje bu. Benimle beraberce bütün sporculara kalıp iktisap eylemek kadar müşterek durum. Ben bu işi hakkımla yapıyorum ki şükürler olsun içten ve bütün inancımla yemin ettiğimi, kasem içtiğimi her insana gösterdim. Sahnedeyken kıymetli maçına çıkmak gibiydim. Nabzım baş döndürücü faziletkâr atıyordu. Binlerce insanoğlunun ve büyüklük adamlarının ortamında bu şerefe yetik iktisap eylemek benim düşüncesince baş döndürücü iri müşterek gururdu."

Aldıkları değme etap ve madalyanın onları Paris Olimpiyatları'na hâlâ da yakınlaştırdığına yer veren Öznur, "Gerçekten baş döndürücü müşterek tomar çalışıyoruz. Ülkemizi anabolizma eylemek düşüncesince buradayız. Tabii ki bunu madalyayla taçlandırmak istiyoruz. Bütün kotaları toplayıp Paris'e bomba kadar gideceğiz." niteleyerek laflarını tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?