Ekonomi

Özbekistan, toplumsal ev inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden yararlanma eylemek istiyor

Özbekistan, içtimai ikametgâh inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanma geçirmek gibi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini imar yapmak düşüncesince kuma düzentileme grubu oluşturacak.

Özbekistan, toplumsal ev inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden yararlanma eylemek istiyor
14-12-2022 23:08
Taşkent

Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülkedeki temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı, Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Cemşid Hocayev ile müşterek araya geldi.

Bulut ve Hocayev, ortaklık imkanlarını ele aldı.

Hocayev, toplantıda TOKİ'nin Türk halkı düşüncesince makul pahalı içtimai ev inşasına müteveccih faaliyetlerini baş döndürücü ölçüm ettiklerini kaydederek, içtimai ev mensur ika dair Türkiye ile ortaklık gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Bulut ise kuma planların yaşama geçirilmesi, fen dayanak ve içtimai evler mensur ika stratejisi geliştirilmesi hikayelerinde Özbekistan ile işbirliğini geliştirmeye müheyya olduklarını vurguladı.

​​​​​​​Görüşmenin böylecene taraflar, içtimai ev mensur ika dair Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanma kılmak gibi TOKİ ile işbirliğini imar onarmak düşüncesince kuma müşterek emek vermek grubunun oluşturulması dair anlaştı.

Bulut ve beraberindeki heyet, temasları kapsamında ferda ülkede mensur edilmektedir bulunan içtimai konutları durumunda inceleyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?