Teknoloji

Otomotiv sektörüne doğrultu verecek efkâr iri rütbe düşüncesince savaşım etti

Bilişim Vadisi ile FEV Türkiye iş donanmasında planlı FEV INN Üniversitelerarası Araç Takımları Yarışması'nda, geliştirdikleri evcil mahrukat melez projesiyle Uludağ Üniversitesinden "UMAKİT Energy" ekibi bir numara oldu.

Otomotiv sektörüne doğrultu verecek efkâr iri rütbe düşüncesince savaşım etti
25-06-2022 12:04
Kocaeli

Gençlerin inovatif fikirlerini yaşama geçirmeleri düşüncesince planlı yarışmaya başvuran 26 darülfünun takımından 7'si finale kaldı.

Bilişim Vadisi'nde planlı bitiş etabında, Çukurova Üniversitesinden "1.5 Adana", İstanbul Teknik Üniversitesinden "Cereyan", Kocaeli Üniversitesinden "KOÜ Formula", Orta Doğu Teknik Üniversitesinden "E-Powertrain", Uludağ Üniversitesinden "UMAKİT Energy" ve "UMAKİT Powertrain" ile Yıldız Teknik Üniversitesinden "Electra" takımları, 100 bin vahdet iri rütbe düşüncesince uğraş etti.

Finale küsurat 7 takımın fikirleri, 12 bilirkişi addan oluşan hakem heyeti çeşidinden değerlendirildi.

"Üniversite takımlarıyla yaptığımız icraat alım çalım verici"

Daha sonradan planlı rütbe töreninde mütekellim Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, Bilişim Vadisi'nin mobilite iklim oluşturması düşüncesince icra ettikleri çalışmaların öneminden bahsetti.

İbrahimcioğlu, FEV ile ekosistemi imar yapmak düşüncesince darülfünun takımlarıyla icra ettikleri çalışmaların alım çalım donör bulunduğunu belirterek, "Tabii tığ mobilite dikeyini kurgularken, burada beş altı adet şimdi başlığı koymuştuk ki bunların en önemlisi de tasarımdı. Bununla ilgilendiren ne yaptık? Tasarım kol merkezi açtık ve dizayn biriktirim merkezinin altında sınai tasarımlara bağlı icraat başlatmıştık. Bu çalışmalarımızda en çelimli aktörlerimizden bir tanesi FEV'di. Bugün 26 takımla süregelen proses 7 erekçi takımla sonuç bulmuş oluyor. Ama hemen bu programın sonuç bulduğunu söyleyebiliriz. Bunu gelecek yıllarda şimdi da büyüterek, şimdi da geliştirerek yapabileceğimizi tabir ettik. Fakat ne yaparsak yapalım, gelişigüzel seferinde insanoğlu ederine gerekseme duyulduğunu tabir eylemek isterim." ifadelerini kullandı.

İbrahimcioğlu, değişen teknolojinin baş döndürücü aceleci geliştiğine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Bunun altını gelişigüzel seferinde insanoğlu kıymetiyle geliştirip dolduruyoruz. Yaptığımız çalışmalar, girişimcilik ekosistemi düşüncesince kurduğumuz girişimcilik sermayesi envestisman fonlarıyla gine dizayn girişimcilerini, mobilite alanındaki sentetik zeka girişimcilerini, yenilenebilir erke dalında emek vermek eden girişimcileri destekleyen ortak fonu da burada kurduk. 14 ay içinde 16 girişime envestisman yaptık. 50 bin dolardan 1 milyon dolara derece yatırımlar yapıyoruz. 16 takıma, 16 girişimciye bunu yaptık.

Bugün sizlerden esasen ümidim burada rütbe ilişki bu 7 takımın, ortak teşebbüs firması biçimine dönmesi. Bu teşebbüs şirketlerinin ahit FEV'le kolektif öz kurduğu ekosistemde şimdi iri ortak ekosistem oluşturmasına yardım sunması, birtakımı arkadaşlarımızın da bu projelerde idareci olabilecek yapıların içinde olması en iri arzumuz. Bilişim Vadisi namına esasen görevimiz bu ve bu rolü sizinle beraberce adına getirmeye çalışıyoruz."

"Genç inovatif beyinleri ortak araya getiriyoruz"

FEV Grup Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Pischinger da icra ettikleri icraat ve yarışmayla ilgilendiren bilim verdi.

Girişimciliğin insanı canlı tuttuğunu aktaran Pischinger, "İnovasyonun baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğu yıllarda yaşıyoruz. Bu inovasyon camiasında olmaktan ve müteşebbis gençlerle ortak arada olmaktan baş döndürücü mutluyum. FEV Türkiye namına canlı inovatif beyinleri ortak araya getiriyoruz. İleride siz de FEV ailesinin ortak üyesi olabilirsiniz. An bakımından Türkiye'nin en iri mühendislik hizmeti veren şirketiyiz. Bu baş döndürücü çalgılı çağanaklı ve güç mucip ortak iş evet bizim için. Türkiye'nin en becerikli gençleriyle beraberce çalıştığımızı düşünüyorum. Burada baş döndürücü dobra efkâr ve planlar ortaya çıkıyor ve ürünleşiyor. Buradaki serüvenimiz gençlerle kesinlikle bitmeme edecek." sanarak konuştu.

Konuşmaların ardından, geliştirdikleri yerel mahrukat nakız projesiyle yarışmayı ele geçiren Uludağ Üniversitesinden "UMAKİT Energy" takımına 100 bin vahdet servet ödülü arz edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?