Spor

Önder Karaveli: 'Harika bir galibiyet oldu'

Sivasspor deplasmanından 3-2 galibiyetle ayrılan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli maçın peşi sıra konuştu. Karaveli, "Tüm takımımı bu galibiyet düşüncesince kutluyorum. Bizim adımıza ligde kıymetlendirmek istediğimiz noktaya az buçuk şimdi erişme hesabına tam bi

Önder Karaveli: 'Harika bir galibiyet oldu'
26-02-2022 23:11

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Sivasspor deplasmanından 3-2 galibiyetle ayrılan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Müsabakayı değerlendirerek laflarına süregelen Karaveli, “Sivasspor maçı ile ilgilendiren hazırlıklarımızı yaparken rakibimizi çözümleme ettiğimizde aşırı açıkça tespitlerimiz vardı. Bir kat çetince olacağını biliyorduk. Ligde bedava karşılaşma bulunmayan aslında, rastgele karşılaşma rastgele ayrışık neticeye açık. Ligin ikinci yarısında her insanın hedefleri var. Rakibimiz hızı hamle geçişleri yapan, kenarları kullanan, başta sol köşe ortalarında sansasyonel bulunan bir takımdı. Serbest çarpış ve kornerlerden attığı gol sayısı da epey fazla. Yediğimiz bir numara gol aşırı çalıştığımız yeren geldi. Beklediğimiz bir golü yedik. Ortayı yaptırmamamız gerekiyordu. Sivasspor bugün öbür maçlarına mucibince sahada az buçuk şimdi uzundu. Etkili işler yapabildi. Oyunun önce yarısında senaryo bizim istediğimiz üzere oldu" halinde konuştu.

"Takım bütünlüğü bizi aşırı bahtiyar etti"

Galibiyetten çevre takımını kutlama kartı fail Karaveli, "İlk nısıf bittiğinde başta köşe ortalarla ilgilendiren uyarılarımızı yaptık. Çünkü oradan başağrısı yaşayacağımızı biliyorduk. Kolay fauller hasretmek istemedik. Çünkü faul ve köşe atışı atışları başağrısı olabilirdi. 45 ile 65 arası doğrudan sadece hücumda tek obje yapamadık. Rakipten edisyon yedik. Neredeyse tek çarpış yapamadık. Bir ceza atışı golü ile 3-1 oldu. 3-1'den sonrada pozisyonlar bulmaya bitmeme ettik. Hiçbir devir skoru korumaya çalışmadık. 3-1'den sonradan bulduğumuz pozisyonlarda bunu gösterdi. Son kısımda doğrultmak namına gösterdiği güç beraberlik kol bütünlüğü bizi aşırı bahtiyar etti. Harika bir savaşım vardı sahada. Sakat oyuncularımızda fedakarca oynadı. Tüm takımımı bu galibiyet düşüncesince kutluyorum. Bizim adımıza ligde kıymetlendirmek istediğimiz noktaya az buçuk şimdi erişme namına tam bir galibiyet oldu” diyerek konuştu.

Oğuzhan Sarzep - Demet Karakuş - Volkan Kaplan

İLGİLİ HABER
Beşiktaş, Sivasta 3 golle güldü! Beşiktaş, Sivas'ta 3 golle güldü!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?