Sağlık

Nadir görülen şah damarındaki tümör operasyonla alındı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde günah ağrısı şikayetleri ile hastaneye başvuran 53 yaşındaki Mustafa Yiğit'in şah damarında belirleme edilen tümör güzel operasyonla alındı.

Nadir görülen şah damarındaki tümör operasyonla alındı
24-11-2021 14:49

Kdz. Ereğli'de ağırlık şişliği ve dert şikayeti ile hususi Ereğli Echomar Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz polikliniğinde esenlik muayenesi bulunan Mustafa Yiğit'in çektirmiş olduğu ultrasonunda şah damarında tümör belirleme edildi. Daha ondan sonra Manyetik Rezonans (MR) çekilmesi sonrası ameliyatına değişmeyen maruz Yiğit'in, aldatıcı sabık ameliyatla baş başa şah damarındaki tümör alınarak hastanın baştan sağlığına ulaşması sağlandı.

Özel Echomar Hastanesi'nde ameliyatı meydana getiren Doç. Dr. Ali Kemal Gür, proses üzerine bilgiler verdi. Doktor Gür açıklamasında, “Hastamız bizlere uzunluğunda kabarık ve dert şikayeti ile geldi. Aslında bu hasbelkader saptanan hastalıklardır. Boyun muayenesinde ultrason istedikten sonra, şah damarının içinde kitleden bahsedildi. MR çektirdik, orada da şah damarında tümör görüntüsü vardı. Bu tümörler genel anlamda efdal rakımda ortaya çıkar, ancak geçmiş el çokluk seviyesinde görüyoruz. Bu emraz müvellidülhumuza seviyesi ceninisakıt bulunan yerlerde elan aşırı görülür. Ameliyatta aşırı şükür müşterek başağrısı olmadı, tümörü çıkarttık. Yüzde 90 elleme kuşkulu üzere görünüyor. 2 hafta sonraları patoloji tutanağı gelecek, hastamızın şuan müşterek sorunu yok” dedi.

2 ay ilkin izne geldiğinde, vaziyeti ayırt ettiklerini özetleyen Yiğit, ameliyatı meydana getiren hekim Doç. Dr. Ali Kemal Gür ve kadrosuna teşekkürname ederek, esenlik durumunun elleme bulunduğunu söyledi.

Hastane Başhekimi Nevzat Çimenoğlu ise bulunmaz görülen müşterek çor bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Şah damarı ferdin cerrahi müdahale açısından, bedenin en kazalı bulunan yeri. Orada bulunan müşterek tümörü çıkartmak, çetin müşterek iştir. Hocamız Ali Kemal komutan bu tümörü en dobra halde çıkardı, hastayı rahatlattı. Sanıyorum bu cerrahi müdahale alanımızda ilk. Çünkü aşırı bulunmaz görülen müşterek hastalıktır. Hastanemizde meydana getirilen bu cerrahi müdahale alanda geçmiş meydana gelen cerrahi müdahale olma hususi durumunu de taşıyor" dedi.


Hastanın istirahati sonrası meydana getirilen sonuç kontrollerinin arkası sıra taburcu edilmesine değişmeyen verildi.

İsmail Yasin Akçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?