Yaşam

Müslüm Gürses hayranlığıyla başladığı kasetçiliği 41 senedir sürdürüyor

Hatay’ın Antakya ilçesinde canlı 65 yaşındaki Nihat Süner, sanatkâr Müslüm Gürses'e bulunan hayranlığının etkisiyle başladığı kasetçiliği ayrımsız dükkanda 41 senedir bitmeme ettiriyor.

Müslüm Gürses hayranlığıyla başladığı kasetçiliği 41 senedir sürdürüyor
02-02-2022 13:56
Hatay

Babasının Belediye Pasajı'ndaki nalbur dükkanında 1973'te çalışamaya süregelen Süner, o senelerde musiki piyasalarında salim Müslüm Gürses rüzgarının etkisine kapıldı.

Askere gidip geldikten sonradan 1981 senesinde nalbur dükkanını kasetçiye çeviren Süner, tezgahları Gürses'in kaset ve plakları ile donattı.

Zamanla plaklara ilginin azalmasıyla dükkanında elden kaset satan Süner, müşterek devre Orta Doğu ülkelerinden Türkiye'ye Arapça kasetler getirdi, Türkiye'den de semt ülkelerindeki gurbetçilere geçici otobüslerini kullanarak Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur kabilinden sanatçıların albümlerini gönderdi.

Dört sene ilk tekaüt bulunmasına karşın 10 metrekarelik dükkanında işini sürdüren Süner, yüzlerce geçmişseverlik kaseti sergilemeye ve satmaya bitmeme ediyor.

Çevredeki esnafa ve pasaja alım satım düşüncesince gelenlere Müslüm Gürses'ten günce 5-6 zerre dinleten Süner, sağlığı elverdiğince Müslüm Gürses kasetlerini dinlemeye, dinletmeye ve satmaya temdit etmek istiyor.

Kasetçi Nihat Süner AA muhabirine, ilk gencelme yıllarında süregelen Müslüm Gürses hayranlığıyla kasetçiliğe başladığını söyledi.

Dükkanının 80-90'lı senelerde iklim dışından mevrut gurbetçilerin yol uğrağı noktası biçimine geldiğini ve o senelerde şehir genelinde maruf müşterek kasetçi bulunduğunu kail Süner, "Müslüm Gürses haricinde gurbetçiler en müşterek tomar Hatay türküleri ve dubara kasetleri alırdı. O eyyam baş döndürücü geride kaldı. Kasetçilikten bambaşka müşterek iş bilmiyorum. Artık dükkanım benim düşüncesince arkadaşlarla iltisak ve musiki dinleme yeri." biçiminde konuştu.

Müslüm Gürses sevgisiyle başladığı kasetçiliği ömrü yettiğince temdit etmek istediğini özetleyen Süner, şunları anlattı:

“Müslüm Gürses’in en sevdiğim parçaları, 'Senden vazgeçmem' ve 'Biz babadan hakeza gördük' başkaca musiki ziyafeti düşüncesince kasetlerini günce dinlerdik. Müslüm Gürses'in şarkılarıyla büyüdük sonradan da kasetlerini satıp nan kazandık. 4 senedir emekliyim. Sağlım elverdiğince burada işe bitmeme edeceğim."

Eskiden kimisi günlerde 100'ün üstünde kaset sattığını ancak zamanımızda kaset satışlarının namevcut denecek derece azaldığını tamlayan Süner, plaktan kasete, kasetten de CD satışına dönüşen işinin dijitalleşmeyle sonuç bulmasından ide duyduğunu anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?