Spor

Milli okçular, Slovenya'daki Avrupa Salon Şampiyonası'na iddialı hazırlanıyor

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, "2022 Avrupa Salon Şampiyonası'na dahil olan en şişman barhana biziz. Bu caba çivi başına müşterek başarı. Milli kadro yerine alabildiğimiz derece giranbaha madalya yöneltmek istiyoruz." dedi.

Milli okçular, Slovenya'daki Avrupa Salon Şampiyonası'na iddialı hazırlanıyor
09-02-2022 12:20
Kayseri

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin, Slovenya'da düzenlenecek 2022 Avrupa Salon Şampiyonası'nda grup biçiminde iddialı olduklarını söyledi.

Slovenya'nın Lasko kentinde 14-19 Şubat tarihlerinde düzenlenecek şampiyonanın hazırlıklarını Kayseri'deki Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Merkezi'nde sürdüren mili takımın fen direktörü Ergin, AA muhabirine, organizasyona 8 kategoride 24 sporcuyla katılacaklarını ve Türkiye'yi herhangi indinde kategoride grup biçiminde temessül edeceklerini belirtti.

Son dinlenme kampı noktayı namına başta Kayseri'yi seçtiklerini vurgulayan Ergin, "Kayseri bizim düşüncesince ehemmiyetli indinde yer. Burada defaatle kampa girdik. Buradaki kamplardan sonraları elleme yarışmalar geçiriyoruz. Geçmişten mevrut bu elleme hatıraları baştan tekrarlamak düşüncesince kampı burada hazırlamaya değişmeyen verdik." diyerek konuştu.

Ergin, dinç indinde kadroya eş olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Takımımız baş döndürücü hareketli bulunmasına karşın dinç indinde ekipten oluşuyor. Takımımızın gözyaşı averajı 20-21 civarında. Bu bizim düşüncesince doğacak yönünde baş döndürücü önemli. Uzun seneler ülkemizi arsıulusal arenada başarıyla temessül edecek kadroya sahibiz. Genç zorla baş döndürücü kariyerli ekibimiz var. 24 sporcunun minimum 13-14'ünün arsıulusal şampiyonalarda madalyası var. Temmuz ayından itibaren okçuluğa kalan alakanın elden ulusal takıma hasiyet etmesini, seçkin sportmen havuzumuzun genişlemesini durmak baş döndürücü realist olmaz. Öncelikle bu merakı akilane biçimde karşılayıp, nicelikle beraberce özelliği de tasarruf etmek gerekiyor. Bizim de federasyon namına en iri misyonumuz bu. Biz bu alakanın meyvelerini 2028'de Los Angeles'ta düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'na hazırlanırken almış olacağız."

"Elit sportmen havuzumuzu genişletmeye çalışıyoruz."

Elit sportmen havuzunun genişletilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Ergin, "Olimpik havuzumuzda 12 sporcumuz var. 'Olimpiyatın Gençleri' projesini de başlattık. 21 gözyaşı altı 12 sporcumuzu plan kapsamında 2028'de Los Angeles'ta düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'yla ait maksat koyarak çalışmalarına başlattık. 2022 Avrupa Salon Şampiyonası'na gidecek bulunan 24 sporcumuzun birileri Olimpiyatın Gençleri projesi içerisinde, birileri da olimpik havuz grubunda. Aslına bakarsanız nice koldan seçkin sportmen havuzumuzu genişletmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışacakları herhangi indinde kategoride en faziletli madalya sayısına iktiran etmek istediklerini aktaran Ergin, "2022 Avrupa Salon Şampiyonası'nda 5 ve kimlik madalya doğrultmak elleme indinde maksat olacak zorla bu madalyaların rengi de önemli. Amacımız değerli madalyayı oldukça indinde tomar kazanıp, arsıulusal sıralamada ülkemizi en yukarı noktaya taşıyabilmek. 4'ü değerli 5 madalya kazanırsak sıralamada elleme indinde yere yerleşeceğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Mete Gazoz: "Şampiyonaya en hareketli eklenmiş bulunan konvoy biziz"

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda değerli madalya elde eden ulusal kemankeş Mete Gazoz ise hazırlıkların sonuç çabucak bitmeme ettiğini söyledi.

Her şeyin önünde gittiğini özetleyen Mete Gazoz, "2022 Avrupa Salon Şampiyonası'na eklenmiş bulunan en iri konvoy biziz. Bu fena çivi başına indinde başarı. Milli grup namına alabildiğimiz denli değerli madalya doğrultmak istiyoruz. İnşallah elleme geçer." diyerek konuştu.

Songül Lök, önce ferdî madalyasını doğrultmak istiyor

Milli sportmen Songül Lök, çelimli indinde kadroya eş olduklarını ve şampiyonadan baş döndürücü sayıda madalya ile döneceklerine inançlarının dört dörtlük bulunduğunu vurguladı.

Takım namına madalyaları bulunduğunu fakat ferdî önce madalyasını bu turnuvada kabul etmek istediğini tamlayan Songül Lök, "Önümde levent boylu indinde kariyer var. Buna odaklanıyor ve bu hırsla çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?