Ekonomi

Memur maaşları, şişman kavil ve enflasyon farkı nedeniyle yüzdelik 16,48 artacak

Devlet memurları, şişman söz ve enflasyon farkı nedeniyle maaşlarını yüzdelik 16,48 bindirimli alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları da tahminî yüzdelik 15,4 yükselecek.

Memur maaşları, şişman kavil ve enflasyon farkı nedeniyle yüzdelik 16,48 artacak
03-01-2023 11:09
Ankara

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Aralık 2022 devri enflasyon verilerini açıklamasıyla, görevli ve emeklilerin maaşlarına yansıtılacak enflasyon farkı mahsus oldu.

Enflasyon sayıları açıklandı

Buna göre, memur, kontratlı ve görevli emeklilerinin maaşları dolgun söz ve enflasyon farkı nedeniyle yüzdelik 16,48 artacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları da kısaca yüzdelik 15,4 yükselecek.

Memur, kontratlı ve görevli emeklileri, bindirimli maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akıbet kabin toplantısının peşi esna meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'nin kazancını, zenginliğini çalışanlar özellikle kazanmak gibi milletin rastgele kesimine yansıtmakta azimli olduklarını belirterek, görevli ve mütekait maaş artışlarını da bu yaklaşımla ele alacaklarını tabir etmişti.

Bu kapsamda, hanuman ayından itibaren muteber kazanmak gibi görevli ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı ve dolgun sözleşmeden alacakları zammın beraberinde arttırma ortak dayanak de sağlanması bekleniyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?