Spor

Matthaus, Maradona'nın 1986 Dünya Kupası finalinde giydirilmiş olduğu formayı müzeye verdi

Eski Alman topçu Lothar Matthaus, Meksika'da planlı ve Arjantin ile Almanya ortada oynanan 1986 Dünya Kupası finalinde Diego Armando Maradona'dan almış olduğu 10 numaralı formayı Madrid'e açılacak bulunan müşterek ayak topu müzesine verdi.

Matthaus, Maradona'nın 1986 Dünya Kupası finalinde giydirilmiş olduğu formayı müzeye verdi
25-08-2022 16:05
Madrid

Arjantin'in Madrid Büyükelçiliğinde planlı törende Matthaus, 29 Haziran 1986 tarihinde hükûmet merkezi Meksiko'daki Aztek Stadı'nda oynanan ve Arjantin'in Almanya'yı 3-2 yenerek Dünya Şampiyonu bulunduğu final maçı böylecene özlük formasıyla değişim tokuş ederek Maradona'dan almış bulunduğu formayı 36 sene sonradan elinden çıkardı.

"Maradona'ya dirlik korkmak rastgele devir şişman birlikte değer ha zira en iyisiydi." diyen Matthaus, "Sadece topçu namına değil insanoğlu namına da benim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli biriydi. Artık aramızda olmaması baş döndürücü can sıkıcı fakat rastgele devir yüreğimizde olacak ve bundan böyle müzede de yaşatılacak." biçiminde konuştu.

Alman futbolunun ehemmiyetli isimlerinden bir tanesi bulunan 61 yaşındaki Matthaus, "Bu ehemmiyetli hatırat forma müzede eksiksiz birlikte arazi alacak. Maradona benim düşüncesince hemen şişman birlikte ayak topu efsanesi olmakla kalmadı aramızda şişman birlikte hukuk da oldu. O futbolda birlikte yegâne ve topu topu evren Maradona'yı birlikte söylence namına tanıyor." ifadelerini kullandı.

Maradona Dünya Kupası'nı kaldırırken giydirilmiş bulunduğu Arjantin Milli Takımı'nın 10 numaralı forması, İspanya'nın başkenti Madrid'in merkezindeki Sol Meydanı'nda mensur edilen ve "Legends - The Home of Football" (Efsaneler - Futbolun Evi) anlı şanlı müzede sergilenecek.

Futbol dünyasında ehemmiyetli izler bırakan eşyaları toplayan, ayak topu koleksiyoncusu Legends grubunun girişimi ve LaLiga ile Madrid Belediyesi'nin destekleriyle meydana getirilen bahis konusu müzenin, içre lokanta ve cümbüş merkezlerinin de bulunduğu 7 kıvrık birlikte binada arazi alması ve sene böylecene açılması öngörülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?