Ekonomi

Manavgat Belenobası’nda 50 milyon TL’lik yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarının arkası sıra Manavgat bölgesinin ast yapısını yenilenmesine müteveccih başlatmış olduğu yatırım seferberliğini sürdürüyor. 50 milyon liralık yatırım bedelci Belenobası Grup İçmesuyu İsale ve Şebeke Hatları Yapım İşi

Manavgat Belenobası’nda 50 milyon TL’lik yatırım
02-11-2021 18:44

Antalya Büyükşehir Belediyesi, orman yangının iri dokunca verdiği Manavgat ve etrafında sağlam baş döndürücü mahallenin içmece suyu sorununu halletmek az daha sahada çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. ASAT Genel Müdürlüğü, tutkun bölgesinin içmece suyu ast yapısını revize etmek az daha kestirmece 50 milyon TL yatırım bedeli ile “Belenobası Grup İçmesuyu İsale ve Şebeke Hatları Yapım İşi” projesi yürütüyor. 4 ay kabilinden çelimsiz müşterek müddette bitirilmesi hedeflenen yatırım ile Güzelyalı, Değirmenli, Hacıosmanlar, Saraçlı, Sarıimamlı, Belenobası, Hocalı, Tepeköy, Ahmetler ve Oymapınar mahallelerindeki içmece suyu depolarına Oymapınar Barajı gövdesindeki fondan su realizasyon edilecek.

“Ergeniş önce kat şebekeye bağlanacak”

İsale ve kanalizasyon çizgileri yapım edilecek plan kapsamında; Ahmetler, Çardak, Gebece, Hacıosmanlar, Güzelyalı, Değirmenli, mahallelerine içmece suyu depoları; Oymapınar'a su konservatör bina düz yazı edilecek. Ayrıca Dolbazlar, Taşağıl, Karabucak, Kızıldağ mahallelerindeki içmece suyu kanalizasyon çizgileri da yenilenecek. Söz konusu yerleşimlerden Erengeriş'e önce kat içmece suyu şebekesi bağlanacak. Zamanla su kaynakları ehliyetsiz artan öbür mahallelerin sorunları da bu plan yardımıyla yapılacak bulunan kuvvetlendirme ile çözülecek.

“Terfi istasyonları düz yazı ediliyor”

Sürdürülen icraat kapsamında fondan tahsil edilen içmece suyu toy yapılacak akıtma çizgileri ve düz yazı edilecek 2 nüsha ilerleme istasyonu ile depolara aktarılacak. 33 m. kotunda toprak meydan fondan çıkarılan su 345 m. yüksekliğe denli çıkarılacak. Bunun düşüncesince projede toprak meydan ilerleme istasyonlarına yedekleriyle beraberce tam kapasitede motopomplar yerleştirilecek.

“Kesintisiz görev sunacak”

Kurulacak bulunan meslek tutkun hali karışma rastgele müşterek erke kesintisi yaşandığında jeneratörlerin kendi kendine kendisine devreye girmesiyle okunabilen görev sunacak. Kaynaktan su depolarına denli sistemin enstantane kendisine izlenmesi ve arama edilmesi SCADA sistemi ile sağlanacak. Ayrıca akıtma ve kanalizasyon çizgileri üstünde makul noktalara yerleştirilecek bulunan tutkun vanaları rastgele müşterek tutkun yerinde görev verebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?