Yaşam

Kuşadası'nda sahillerin yanında su altında da çabukluk başladı

Dünyanın en iri batmış uçaklarından Airbus A300 ile 5 su altı mağarası ve 10 resifin bulunmuş olduğu Kuşadası, ecnebi dalgıçların flaş rotaları arasına girdi.

Kuşadası'nda sahillerin yanında su altında da çabukluk başladı
22-06-2022 16:04
Aydın
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Kuşadası'nda sahillerin beraberinde su altında da çabukluk başladı

Sahilleri ve doğasıyla ülkenin önde mevrut gezinsel destinasyonlarından Aydın'ın Kuşadası ilçesi, su altındaki zenginlikleriyle dalış turizminde de tarz olma uğrunda ilerliyor.

Temizliği zımnında düşünce mesafesi açık bulunan suda aşırı sayıda canlının izlenebildiği 10 resif, 5 in ve dünyanın en iri batmış uçaklarından Airbus A300'ün bulunmuş olduğu ilçede 7 dalış merkezi misyon veriyor.

Kuşadası'nda geçirdiği tatiline değişik ortak aktiflik aldırmak isteyenlerin beraberinde çabucak su altı güzelliklerini değerlendirmek düşüncesince gelenlerin de bulunmuş olduğu aşırı sayıda ecnebi turist, teknelerle dalış noktalarına akım ediyor.

22.06.2022 Sahilleri ve doğasıyla ülkenin önde mevrut gezinsel destinasyonlarından Aydın'ın Kuşadası ilçesi, su altındaki zenginlikleriyle dalış turizminde de tarz olma uğrunda ilerliyor.

İlçeye mevrut kruvaziyerlerdeki kimi yolcular düşüncesince de hususi dalış programları düzenleniyor.

Farklı dalış deneyimleri canlı dalgıçların çekmiş olduğu foto ve videolar, içtimai iletişim araçları kanalıyla gelişigüzel güzeşte sene henüz ortak tomar ziyaretçinin ilçeyi tanımasına okazyon oluyor.

Yabancı turistlere müteveccih dalış programları düzenleyen eğitmen Tağmaç Saraçoğlu, AA muhabirine, bilhassa müstevli periyodunun bitmesiyle dalışa talebin arttığını söyledi.

Bu mevsim ecnebi balık adam sayısının güzeşte yıla uyarınca dü kıvrım arttığını gözlemlediklerini tabir fail Saraçoğlu, bilhassa Avrupa devletleri edinmek gibi değişik coğrafyalardan su altı meraklılarını ağırladıklarını belirtti.

Uçak batığına hususi ilgi

Kuşadası'nın ehemmiyetli resif sahalarına eş olduğunu, dalış yapanların nice su altı canlısını müşahede fırsatı yakaladığını aktaran Saraçoğlu, bilhassa tayyare batığı düşüncesince aşırı sayıda turisti ağırladıklarını, izlence kapsamında mağaralara da dalış yaptırdıklarını dile getirdi.

Almanya'dan mevrut Ralf Vatthauer, Kuşadası'nda dalış yapmanın aşırı iyi bulunduğunu tabir etti.

Su altının ışıklı bulunduğunu özetleyen Vatthauer, "Balıkları aşırı kesin görebiliyorduk. Bu suyu çabucak Türkiye'de gördüm. Çok heyecanlıydı. İlk işim Almanya'ya gittiğimde buradaki fotoğrafları arkadaşlarıma belirtmek olacak. Bir henüz daldırmak düşüncesince buraya geleceğim." dedi.

Ailesiyle Almanya'dan mevrut Jannik Daeubler de dalışın sevinçli geçtiğini belirterek, "Balık popülasyonu aşırı iyiydi. Hırvatistan’da mağarada dalış yaptık. Burası henüz güzel. Çünkü oradaki kovuk şeklindeydi. Buradaki ise esas ortak in ve coşku vericiydi." niteleyerek konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?