Yaşam

Köy mektebinin maskotu 'Tonton' tek dersi kaçırmıyor

Sivas'ın Ulaş ilçesinde öğretmen ve öğrencilerin sahiplendikten sonradan ihtimam ve beslenmesini üstlendiği "Tonton" isimli sanlı çıkmaz kedisi, okulun ayrılmaz parçası biçimine geldi.

Köy mektebinin maskotu 'Tonton' tek dersi kaçırmıyor
03-03-2022 11:50
Sivas

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta toprak düzlük Baharözü Köyü Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, kestirmece 2 ay ilkin okul bahçesinde korluk etkinliği düzenledi.

Bu tam aşındırmak kokusunu alarak bahçeye mevrut çıkmaz kedisini ayırt fail öğrenciler, kediyi mangalda pişirilen etle besledikten sonraları birlikte müddet onunla oyunlar oynadı. Okula kesif pıtrak gelmeye süregelen kedi, öğrenciler ve öğretmenlerce sahiplenildi.

Okulun müdürü Yasin Zileli, AA muhabirine, kedinin korluk etkinliğinden sonraları da okula gelmeye bitmeme ettiğini belirterek, "Öğrencilerimiz de bu hale alışmaya başladı ve onu ekmek, bisküvi ve getirdikleri yiyeceklerle beslemeye başladı. Kedi de bu hale alıştı, kendini elan baş döndürücü sevdirdi ve okulumuzdan ayrılmadı." sanarak konuştu.

Öğrencilerin "Tonton" adını verdikleri kedinin afiyet kontrollerini de yaptırdıklarını vurgulayan Zileli, "Bir güneş baktık okulun arkasındaki kulaklı dairesinde yaşamaya başlamış. Biz de doğrudan orayı derleyip, topladık ve daima orda kalmaya başladı." dedi.

Köy mektebinin en cana yakın üyesi

Zileli, kedinin okulun maskotu biçimine geldiğine dikkati çekerek, "Sürekli koridorlarımızda dolaşıyor, öğrencilerimizin kucağından inmiyor. Ardından sınıflara da girmeye başladı. Sıralara çıkıyor, öğrenci üzere derslerimizi strateji ediyor. 'Tonton' bundan sonraları okulumuzun birlikte üyesi oldu." ifadelerini kullandı.

Kediyi baş döndürücü benimsediklerini dile getiren enformatik teknolojileri öğretmeni Kübra Doğan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 aydır bizimle. Sabahları okula geldiğimizde gözlerimiz geçmiş onu arıyor. Bizimle sınıflara giriyor ve birlikte köşeye kıvrılıp kelimesiz süreksiz derslerimizi strateji ediyor. Zil çaldıktan sonraları öğrencilerle teneffüse çıkıyor. Molada da çocuklarla sayaç geçiriyor. Öğrencilerimiz öğüt aralarında onu besliyor ve gezdiriyor. Artık o derece alıştık ki değme devir yanımızda olmasını istiyoruz."

Doğan, ufaklıklara iyi birlikte alışmışlık kazandırdıklarını, efsanevi sevgisini pekiştirdiklerini, birlikte canlıya eş çıkma, onu besleme, arttırma aktivitelerini ilerletmiş olduklarını anlattı.

"Sabah okula geldiğimizde bizi o karşılıyor"

"Tonton"un baş döndürücü cana yakın birlikte kedi bulunduğunu kail 8. dershane talebesi Gizem Çiçek de "Sabah okula geldiğimizde bizi geçmiş o karşılıyor. Onu baş döndürücü seviyoruz ve ara sıra görmediğimiz devir baş döndürücü endişeleniyoruz. Arada birlikte başmuallim odasına da giriyor ve müdürün dosyalarının için yatıyor. Çok lezzetli birlikte kedi, o eğer olmazsa bizler baş döndürücü üzülürüz." sanarak konuştu.

Öğrencilerden Azra Taşgur da "Tonton"un sınıfa girip öğüt dinlediğini, devir zamane sıraların üstünde gezindiğini anlatarak, "Teneffüste de yanımıza geliyor ve onunla oyunlar oynuyoruz, besliyoruz. Biz hakeza baş döndürücü mutluyuz, katiyen boşanmak istemiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?